FESTES DE PALMA
Balears17/01/2017

Sant Sebastià, de groc i verd

La Confraria i l'Orgull Llonguet consoliden les festes del patró alternatives

Margalida Mateu
i Margalida Mateu

PalmaLes activitats organitzades per l'agrupació d'amics ciutadans Orgull Llonguet i la Confraria de Sant Sebastià de Palma amb motiu de les festes del patró de la ciutat cada any agafen força i, sobretot, 'adeptes'. Són uns col·lectius que, al marge de la celebració institucional, volen sentir la festa seva.

Les activitats començaren aquest diumenge passat, 15 de gener, amb Sant Tianet, quan les dues associacions s'agermanaren per fer la ja tradicional ofrena d'ous a Santa Clara i per demanar-li que no plogui durant les festes de Sant Sebastià.

Cargando
No hay anuncios

Els de groc

Cargando
No hay anuncios

El col·lectiu Orgull Llonguet té com a objectius organitzar les festes alternatives i populars de Ciutat, apujar l'autoestima als llonguets i fomentar el consum de llonguets; és per això que des de fa uns anys se suma a incentivar activitats pel poble durant les festes de Sant Sebastià. Els caparrots de Pep Toni Rubio i Miquel de 'sa Pelleteria' i el Drac de na Coca són alguns dels seus emblemes.

Cargando
No hay anuncios

Per a aquesta revetla (19 de gener), l'Orgull Llonguet ha organitzat una trobada a partir de les onze del vespre davant del celler Bellver amb música de xaranga i el pregó a càrrec de Toni Rotger de la Calatrava, històric creador i dinamitzador de festes a Ciutat, i amb el lema 'La festa popular la fa el poble'.

Els de verd

Cargando
No hay anuncios

L'any 2003 un grup de ciutadans va restaurar l'antiga Confraria de Sant Sebastià, desemparats pel poc fervor popular de la festa principal de la seva ciutat. Des de la Confraria creuen que "no hi ha models de festa bons o dolents, sinó que aposten per convertir els carrers de Ciutat en l'escenari d'aquesta gran bauxa que dura 'tot lo dia'". La festa dels confrares comença el dia de la revetla al matí davant Can Vinagre amb el 'xupitasso'; després es fa un dinar de germanor, que els darrers anys s'havia duit a terme al celler Sa Premsa, però que enguany es trasllada al bar Molta Barra. A continuació, prossegueixen la gresca, la música i el ball també a Can Vinagre, al carrer dels Oms.

Els de la confraria ens recorden que "Sant Sebastià va morir perquè nosaltres anàssim de festa".