Balears24/10/2015

Son Servera organitza una jornada de portes obertes al jaciment prehistòric Mestre Ramon

Efe
i Efe

PalmaL'Ajuntament de Son Servera ha organitzat aquest dissabte una jornada de portes obertes el 31 d'octubre al jaciment prehistòric Mestre Ramon, per observar els resultats de l'actual campanya d'excavació i restauració del monument que va començar fa tres anys. El consistori destaca en una nota de premsa que aquest projecte arqueològic, a la zona de Can Ballester, es va posar en marxa a l'estiu de 2012 amb la finalitat de conèixer i preservar el patrimoni cultural de Son Servera.

L'objectiu final és "oferir al públic local i forà la possibilitat de visitar i conèixer el patrimoni de tots", ha destacat el regidor de Patrimoni de Son Servera, Miquel Espases. Aquest jaciment formarà part de la ruta cultural que es desenvoluparà en els propers anys i que inclourà els prehistòrics de Son Llluc, Mestre Ramon, la vila romana que es va descobrir a Font dels Molins, i altres monuments com els rentadors i l'església nova, ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Des que es varen iniciar les excavacions el 2012 el jaciment de Mestre Ramon és un dels punts que més interès desperta entre els estudiosos de la prehistòria mallorquina, ja que és "un exemple gairebé únic a l'illa": "Es tracta d'un monument molt poc conegut de l'època prototalayótica (aproximadament 1000-850 a.C.) i la seva funció podria estar relacionada amb el control del territori, com una fita o una talaia", expliquen els responsables de la campanya arqueològica.

Des de fa tres anys, voluntaris de tot el món participen en les campanyes d'excavació en les que també poden actuar les persones que així ho desitgin. Aquest any han arribat a Son Servera voluntaris de Finlàndia, Polònia, Holanda, Suïssa, França i Grècia, que passaran quinze dies excavant i restaurant el jaciment. El jaciment de Mestre Ramon, datat al voltant de l'Edat del Ferro (des de 1000 fins 123 aC), es troba entre Son Servera i el Port Vell, en una petita elevació des d'on s'aprecia una plana de camps agrícoles i la badia de Cala Millor.