Els sostres dels polígons podrien donar llum a 32.000 llars palmesanes

L'Associació d'Industrials de Mallorca demana ajudes per invertir en la generació d'energia neta

L'estudi d'ASIMA conclou que els sostres dels polígons podrien donar llum a 32.000 llars palmesanes
Ara Balears
20/02/2017
2 min

PalmaEl repte de la transició energètica a les Balears podria rebre un nou impuls de la mà del sector industrial. L'Associació d'Industrials de Mallorca (ASIMA) ha presentat aquest dilluns un estudi que conclou que si es col·locassin plaques solars als sostres de les empreses situades als polígons de Can Valero i Son Castelló, a Palma, es podria generar l'energia suficient per alimentar 32.100 llars. En total, una superfície de 50 hectàrees que generarien una potència màxima de 73 MW, una quantitat similar a la dels polèmics projectes de Santa Cirga, a Manacor, i el cap Blanc, a Llucmajor.

El director d'ASIMA, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha destacat que la culminació del projecte evitaria l'emissió de 82 tones de CO2 a l'any, l'equivalent a plantar 11,4 milions d'arbres. "Estam convençuts que aquests estudis, que es realitzen amb una tecnologia molt avançada, són molt positius i concloents per als nostres associats, que així poden obtenir una informació clara i precisa del potencial de les seves cobertes", ha dit Sáenz de San Pedro, qui ha afegit que s'està fent feina en una web en la qual els empresaris podran consultar de manera fàcil i àgil el potencial de les naus.

Per saber-ne més: Energies netes: sí rotund però... com? on? i a canvi de què?

El compromís amb la lluita contra el canvi climàtic no és l'única motivació darrere d'aquest pla. "La instal·lació de plaques fotovoltaiques repercutiria d'una manera favorable en els comptes de resultats de les empreses a través d'instal·lacions d'autoconsum o de la venda de l'energia generada", ha indicat Sáenz de San Pedro, qui ha demanat ajudes a les administracions perquè els empresaris puguin fer front a les inversions necessàries.

Els directius d'ASIMA i els autors de l'estudi en roda de premsa, aquest dilluns.

El director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, ha aplaudit la iniciativa i ha recordat que el Govern fa feina en un pla relacionat. Amb tot, ha advertit que aprofitar superfícies degradades com són els sostres dels polígons no evitarà la construcció de megaparcs fotovoltaics a les Balears.

stats