HI VÉNS O HI VAS?
Balears19/05/2017

Per tothom, Can Pep, un bar a l’antiga

El bar Molinar, que és cafè des del 1898 i que el du la mateixa família des del 1958, és autèntic en tots els sentits. T’hi asseus i el temps s’atura

Cristina Ros
i Cristina Ros

Na Joana Mesquida, quan encara no han tocat les 6 del matí, obre la porta del bar Molinar, que tothom coneix com Can Pep. Té obert de sis a sis (de 6 a 18 h). Ella i el seu home duen el bar a l’antiga, ells dos tots sols: fan berenars de prest, el pa amb oli de sempre, el pa amb sobrassada amb tomàtiga, els rebentats i un bon cafè. La gelera de fusta de sempre (una autèntica joia), la barra dels anys 50, les botelles que compraren els pares de na Joana i els records familiars. Així s’ha conservat Can Pep des que en Pep i na Petra, els pares de na Joana, s’hi posaren al capdavant el 1958. Na Joana Mesquida voldria que continuàs així, com sempre, quan ella i el seu home es retirin. Els clients, els de cada dia i els esporàdics, també ho esperam.

Can Pep, sense pretendre-ho –o sí, segurament sí–, marca la diferència amb qualsevol dels bars de la barriada del Molinar, amb la immensa majoria dels de Palma. No ha patit cap mutació, ni en els berenars i els beures que s’hi ofereixen, ni en la manera de dur-lo, ni tampoc en el decorat. Mentre el Molinar viu una transformació evident, Can Pep, just davant del port petit, és com ha estat sempre: amb les quatre tauletes d’una terrassa que val un món, on sempre que hi vaig hi trob qualcú que llegeix o que pren notes en un quadern, i l’interior familiar, molt familiar, en el tracte i en la història que s’hi conserva.

Cargando
No hay anuncios

Si tenim en compte que Can Pep ja era cafè el 1898, la seva història ja va cap als 120 anys. No n’hi ha d’altre a Palma que s’hagi conservat en l’estètica i en l’essència. Per això, quan hi entres o si quedes a la porxada, el temps s’atura. I això, quan tothom passa per davant caminant de pressa o corrents, no té preu.

Carrer del Vicari Joaquim Fuster, 111. El Molinar. Palma.