Podem vol que l’Estat rescati les autopistes d’Eivissa
Han presentat la moció al Parlament perquè s’imiti la mesura pressa amb les radials de Madrid. L’acció podria tenir un cost de 375 milions d’euros per les arques públiques
EivissaPodem Balears ha presentat avui una moció al Parlament balear instant al Govern a que es preguin “una sèrie de mesures polítiques per fer front a la ruïnosa gestió de les autopistes d’Eivissa”, segons ha explicat en roda de premsa el diputat eivissenc Aitor Morrás. La més vistosa és instar a l’Estat a que intervingui la concessió de les autopistes, “seguint la mesura que ja es va fer amb les radials de Madrid”, on, tal i com ha recordat el diputat, l’Estat va segrestar la concessió després que la manca d’usuaris fes que les carreteres no fossin rendibles per a les empreses constructores.
Morrás ha recordat que aquestes carreteres, “que paguem amb un peatge a l’ombra”, ens costen als balears 70.000 euros diaris que son calculats per uns punts de comptatge “irregulars”. “Molts cotxes passen pel comptador i no van cap a la E-20, sinó cap a Sant Josep, pel que no fan us de les autopistes”, ha lamentat Morrás basant-se en les conclusions de la Comissió d’Investigació.
Justament sobre aquesta Comissió, Morrás ha demanat que es portin les conclusions que s’aprovin al Parlament a la fiscalia, que s’instal·lin els punts de comptatge estableix la contracta i que es paguin, en menys de 12 mesos, les expropiacions que queden per pagar, “com va passar amb Fiesta Hoteles a les poques setmanes d’expropiar-se”, ha lamentat.
Per la seua banda, el diputat Salva Aguilera, ha parlat sobre dos temes que afecten també a la societat eivissenca, com són els problemes de l'Hospital de Can Misses per trobar personal sanitari a causa del preu de l'habitatge, i de les repercusions que sobre les praderes de posidònia tenen els fondejos descontrolats.
Respecte al primer tema, Aguilera ha denunciat que la situació d'emergència habitacional, a més del drama que comporta per a moltes famílies que no tenen on viure, té repercussions també a la snaitat de tots els eivissencs: les llistes d'espera no paren d'augmentar a causa de la dificultat de contractar professionals sanitaris com anestesistes o radiòlegs.
Respecte a la denuncia realitzada pel GEN sobre els 11.000 fondejos que es van detectar l'estiu passat a vuit platges eivissenques, Aguilera ha reiterat que "no hi ha excuses perquè el Govern Balear destini tots els recursos materials i humans necessaris per protegir de manera efectiva la posidònia. Un bé que és patrimoni de la Humanitat, i que alguns semblen haver oblidat".