Mobilitat i turisme
Política Cort 21/07/2023

Més transport privat i més promoció turística, prioritats de Galmés i Martínez per a Palma

El president del Consell de Mallorca i el batle de Ciutat s'han reunit aquest divendres per "garantir absoluta coordinació" entre les administracions

2 min
Via de Cintura.

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el batle de Palma, Jaime Martínez, s'han reunit aquest divendres migdia per tractar temes de mobilitat i turisme amb l'objectiu de "garantir absoluta coordinació" entre les dues administracions. "Hem de revertir aquests vuit anys de descoordinació per anar en benefici dels palmesans", ha arrancat el batle després de la trobada amb Galmés, quan ambdós han explicat diverses mesures que volen impulsar. No obstant això, no han concretat els detalls de cap actuació.

Lluitar per l'eliminació del carril bus-VAO, eliminar "immediatament" la velocitat màxima permesa de 80 quilòmetres per hora i també habilitar aparcaments dissuasius a l'àrea metropolitana són les tres prioritats que, en paraules de Galmés, serviran "per desembossar els accessos a Palma i evitar que la gent arribi enfadada al metge o a la feina". No obstant això, ni el president del Consell de Mallorca ni el batle de Palma no han mencionat cap mesura relacionada amb el transport públic.

Respecte del turisme, Martínez s'hi ha pronunciat amb claredat: "No només ens hem de quedar amb la promoció, sinó que en la línia de la Llei de turisme de l'any 2012 hem de consolidar el sector i la seva qualitat". A més, ha assegurat que "prohibir no serveix de res, sinó que s'ha de regular", referint-se a la prohibició del lloguer turístic a les finques de pisos de Palma que va impulsar l'anterior equip de govern.

Galmés, per la seva banda, ha explicat que faran feina per "promocionar i allargar la temporada". A més, ha parlat de "posar uns límits" i de recuperar la borsa de places turístiques aprovada l'any 2019. "Donava seguretat jurídica i augmentava la competitivitat del sector", ha explicat el president de la institució insular.

stats