Ajuntament de Palma
Política Cort 02/05/2024

Dimiteix el gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge de Cort

El PP suma una nova renúncia d'un alt càrrec. Urbanisme n'assumirà les funcions

2 min
Façana de Cort.

PalmaEl gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge (PMH), Miquel Pujol Vicens, ha renunciat al càrrec a l'Ajuntament de Palma a penes mesos després del seu nomenament. La portaveu del PP a Cort, Mercedes Celeste, s'ha limitat a indicar aquest dijous que la partida de Pujol es deu a "qüestions personals i professionals". "Ha decidit tornar al seu lloc de treball", ha afegit. No existeix un recanvi i les funcions les assumirà el subgerent de la gerència d'Urbanisme, Pedro Carretero.

La partida del gerent del PMH aprofundeix el problema del consistori amb l'habitatge, un tema central en els plens, recurrent en l'oposició i també d'interès ciutadà. A la darrera sessió plenària hi varen assistir diverses persones que viuen en caravanes davant la impossibilitat de trobar un habitatge digne pels preus desbocats del lloguer. A més, el PP ha implementat mesures a la nova ordenança cívica per limitar l'ús d'aquests vehicles i la seva estada a la via pública. Mentrestant, el batle Jaime Martínez i el seu equip ja han assegurat que no declararan Palma zona tensada ni prendran mesures per posar topall al preu del lloguer.

Més càrrega per a Urbanisme

D'altra banda, la renúncia de Pujol suposa una càrrega extra de feina per al departament d'Urbanisme, amb el regidor Óscar Fidalgo al capdavant. L'assumpció de les funcions del ja exgerent del PMH s'afegeix a l'anunci que els funcionaris s'encarregaran també de la redacció de la segona part del Pla General: el Pla d'Ordenació Detallada (POD), després que Cort hagi decidit rescindir el contracte de l'empresa encarregada de redactar-lo, Territorios y Ciudad per, segons va dir Fidalgo, "incompliments reiterats i constants". L'empresa de Jerez va negar les acusacions i acudirà als tribunals davant una decisió que considera "nul·la de ple dret".

Des de l'inici de la legislatura, el PP ha reorganitzat en diverses ocasions el seu organigrama i al gener va nomenar un grapat de nous càrrecs. En menys d'un any ha nomenat, per exemple, tres directors generals de Seguretat Ciutadana. "Crida l'atenció la poca estabilitat dels càrrecs a Cort. I a més, poc després de la remodelació de fa un parell de mesos. No donen suport a l'habitatge públic i ara mateix no tenen ni un gerent. És molt significatiu i simbòlic", ha assegurat el líder de l'oposició, Francisco Ducrós.

stats