Reclamen més carrers amb nom de dona a Palma
El grup socialista durà al ple de Cort la proposta que es bategin les vies de "manera prioritària i majoritària" amb noms de figures femenines
PalmaEl grup socialista durà al proper ple de Cort una proposició per "incloure de manera prioritària i majoritària" noms de dona en els carrers tant de nova creació com els que canviïn de denominació. De la mateixa manera, reclamen "restablir" el mapa de les dones de Palma a la pàgina web de l'Ajuntament, per "continuar donant visibilitat a les dones que formen part de la història de la Ciutat", així com promoure "altres actes de reconeixement" per a elles.
Actualment, només 108 dels 800 carrers de Palma (un 13,5%) tenen dones com a protagonistes. La majoria es troba a zones perifèriques o a polígons industrials i, en molts de casos, fan referència a verges, santes o reines consorts. "És el moment d'actualitzar el nomenclàtor dels carrers de Palma amb noms de dones que hagin estat representatives o rellevants al món de la ciència, la cultura, l'esport, el món professional o en la lluita feminista contra la desigualtat. Tenim l'oportunitat d'impulsar el reconeixement públic de dones que han estat importants a la història de la nostra ciutat i de la nostra societat", asseguren des de l'oposició.
En els darrers anys, amb els grups d'esquerra al govern de l'Ajuntament, i en aplicació de la Llei de memòria històrica, Palma va dedicar carrers a figures femenines tan destacades com Rosa Bueno, Caterina Tarongí, Magdalena Jofre, Frida Kahlo, Manuela de los Herreros i Pilar Juncosa, entre d'altres.
El Pla d'igualtat de l'Ajuntament de Palma 2017-2021, aprovat per unanimitat per tots els grups polítics, inclou l'acció de "reconeixement de dones a través del nomenclàtor i altres equipaments i espais". En aquest sentit, reclamen "avançar en l'elaboració i aprovació d'un nou pla d'igualtat de l'Ajuntament de Palma".
Parades violeta
Amb motiu de la celebració del 8-M, Dia internacional de la dona, els socialistes reclamen també la implantació del servei de parades violeta a totes les línies de bus de l'EMT. Avui dia només funciona a la xarxa de NitBus, malgrat que es tracta d'una mesura "important per promoure la igualtat de gènere i la seguretat de les dones". Aquestes parades ofereixen la possibilitat de tenir una aturada a demanda, al més a prop possble de la destinació final, per minimitzar els riscos d'un possible assetjament o agressió sexual. La iniciativa ja funciona a ciutats com Madrid, València, Sant Sebastià, Castelló o Las Palmas de Gran Canaria, entre d'altres.