Alain Platel, Wajdi Mouawad i 15 produccions internacionals més, al cartell del Grec

Una festa popular amb Obeses i la Banda Municipal de Barcelona i Oques Grasses inaugurarà el 30 de juny l'edició del 2015

L’AUTOR A ESCENA
 Wajdi Mouawad protagonitza Seuls al Lliure: “És un intent de trobar en mi els moments  i sensacions destruïts  per la vida”.
Laura Serra
14/05/2015
3 min

BarcelonaUn monòleg femení de Wajdi Mouawad ('Soeurs', continuació de 'Seuls'), la nova producció d'Ivo Van Hove (el monòleg 'La voix humaine') i un espectacle de teatre musical d'Alain Platel amb orquestres i associacions musicals ('En avant, marche!') seran tres dels espectacles més destacats del Grec 2015.

Aquest dijous, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el director del Grec ¡, Ramon Simó, han presentat els noms propis de l'edició 2015, que s'inaugurarà el 30 de juny amb una festa popular a la plaça Margarida Xirgu amb música d'Obeses i la Banda Municipal de Barcelona i Oques Grasses. La inauguració oficial serà l'1 de juliol amb el nou espectacle de dansa de La Veronal, 'Vorònia'.

En total hi haurà 17 produccions internacionals, 10 de les quals són coproduccions amb companyies catalanes -una de les grans fites remarcades per Simó-. En total, s'estrenaran 36 espectacles. El Grec en coprodueix una quarantena. El pressupost es manté als 3 milions d'euros per activitat.

Els jardins del Grec es volen convertir en un centre neuràlgic del festival, amb una nova oferta gastronòmica (Sagardi) i concerts especials de petit format. Els concerts ja van ser presentats fa un mes, junt amb el Mini Grec. Montjuïc tornarà a centralitzar l'activitat, junt amb set sales més de la ciutat (TNC, Romea, La Villarroel, Sala Muntaner, La Seca, el Born, Teatre Akadèmia).

"Volem portar cap aquí el millor, perquè a fora no tot ho fan bé, i treure cap a fora produccions nostres. Participar en aquest diàleg", diu Simó sobre els internacionals. De Xile vindrà la Re-Sentida amb una revisió dels últims dies d'Allende, un viatge al passat on imaginen com seria el seu país si la història hagués anat per un altre camí. També tornarà Milo Rau amb 'The Civil Wars', obra que arrenca a partir de la història d'un noi europeu que vol anar a la jihad i que fa reflexionar per què a Europa pot passar això. També hi aterraran el director Roland Auzet, Didier Ruiz i Pascal Rambert.

De l'escena teatral catalana destaquen la peça sobre els conflictes sentimentals 'Amor i Shakespeare' amb direcció de J.M.Mestres, Pep Tosar dirigirà 'Federico García' sobre els últims dies de Lorca, el TNC coproduirà 'El Carrer Franklin' de Lluïsa Cunillé dirigida per J.M.Miró i al Lliure es podran veure les T de Teatre treballant amb Circo Zorzoli a 'Premis i Càstigs'.

Hi haurà diverses peces de dramatúrgia catalana d'autors com Daniela Feixas, Joan Yago, Antonio Morcillo, Pablo Ley, Albert Mestres, Josep Maria Miró i Gerard Vázquez. A més, direccions de Jordi Coca ('EL teatre i la pesta'), Mario Gas ('Sócrates'), Els Joglars ('Vip')i de la companyia Atalaya ('Marat/Sade').

De dansa hi haurà 12 muntatges, de La Veronal ('Vorònia'), Sol Picó ('WW We women'), Tomeo Vergés (presenta una trilogia, amb 'Incisions'), Jordi Cortés, la noruega Ina Christel Johanssen, el belga Thomas Haubert, el retorn dels veterans Mal Pelo, una producció de Sabine Dahrendorf i Josep Sanou que parteix de Perejaume i tornen els admirats Peeping Tom (no amb nova creació sinó amb 'À louer', un dels seus espectacles fundacionals).

En circ, torna la destacada Compagnie XY, es coprodueix 'Pals' de Leandro Mendoza i la companyia Res de Res presentarà 'Fuga'.

Hi haurà alguns espectacles "híbrids", com el mobilitzat 'caRRoussel' de La Reial (amb textos d'autors com Marta Rojals, Màrius Serra, Imma Monsó, etc); 'Los Esqueiters' de Nao Albet i Marcel Borràs; un projecte d'IT Dansa, 'Aquil·les o l'estupor'; l'espectacle "multimerda" d'Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree; la instal·lació de Sílvia Delagneau; nous muntatges de Xavier Bobés, Teatro de los Sentidos, i l'Antic Teatre.

stats