Albert Sánchez Piñol aplega en un llibre 80 'contraportades' escrites per a Catalunya Ràdio
'Homenatge als caiguts' recull articles escrits per a 'El matí de Catalunya Ràdio' d'Antoni Bassas
BarcelonaRosa dels Vents publicarà 'Homenatge als caiguts' el 5 de setembre, un llibre que recull 80 històries escrites per Albert Sánchez Piñol que l'escriptor va crear per a la secció 'La contraportada' d''El matí de Catalunya Ràdio' quan el conduïa Antoni Bassas. El seu últim llibre fins ara era la novel·la 'Fungus' (La Campana), publicada a finals del 2018.
L'editorial ha anunciat que Sánchez Piñol presenta ara "històries singulars que reflexionen amb ironia sobre la vida". A 'Homenatge als caiguts', l'autor es posa en la pell de l'antropòleg que és i escriu sobre el pollastre Mike, al qual li van tallar el cap i no es va morir; la jove que va caure des d’un avió a la selva amazònica o la història de Bobby Leach, que es va deixar caure per les cascades del Niàgara dins d’un barril de fusta. Rosa dels Vents ha destacat que tots els relats "fan pensar amb un somriure en les grans qüestions que mouen el món, des de la preocupació per la vida eterna fins als riscos de la política, dibuixant alhora una història de l’estupidesa humana".
Aquesta és una de les novetats literàries de Rosa dels Vents de cara al setembre que s'uneixen a d'altres, com un nou volum de relats de Marta Romagosa, 'La polaroid i altres relats' i l'anunciada nova novel·la d'Ildefonso Falcones, 'El pintor d’ànimes', que es publicarà el 29 d’agost. La nova obra de l'autor de 'L'església del mar' és un retrat dels primers anys del segle XX a la Barcelona convulsa i obrera en plena irrupció del Modernisme.
Una altra de les novetats destacades és l'obra 'Pere Calders. Sobre el feixisme, l’exili i la censura', una antologia que recull una setantena d'articles dels prop de 2.000 que Pere Calders va escriure entre el 1933 i el 1994, a més d'una tria de sis contes. Rosa dels Vents ha ressaltat que és "una proposta per llegir la història del segle XX i trobar-hi claus per entendre l’època actual".