Alanaire, un dels grups més prometedors de l'escena mallorquina, estrena 'Carta'
L'ARA Balears us ofereix en exclusiva el videoclip dels germans Serra, apadrinats per Joan Miquel Oliver
Els germans Laura i Pau Serra sempre han fet música junts. Són músics de conservatori i han passat per diverses bandes, com Ice Crime i The Prussians (Pau n'era el baixista). Tenien un cuquet, però: fer el seu projecte personal de música en català. A l'aventura s'hi varen afegir Joan Pérez-Villegas i Eirian Lewis. Són Alanaire, un dels grups més prometedors de l'escena illenca, si es miren els padrins que han aconseguit i la reacció que han causat als companys d'ofici que ja els han pogut escoltar. Divendres varen estrenar un EP de tres temes produïts per Dominic Massó (The Prussians) i mesclats per Joan Miquel Oliver. Avui estrenen el videoclip de Carta en exclusiva a l'ARA Balears i l'Ara.
El músic Joan Miquel Oliver, a qui varen conèixer per Instagram compartint cançons, els ha dedicat unes paraules per acompanyar la presentació de l'EP, que inclou els temes Carta, Boira i Temps. Tot d'una se'n va enamorar, del projecte. Destaca que són músics amb estudis, “intèrprets virtuosos que fan una passa enrere perquè la senzillesa del pop els ho demana”. A més, alaba la veu de Laura Serra, que considera un “segell personalíssim” que no s’assembla a la de ningú.
Una de les primeres cançons d'Alanaire va començar a cultivar-se a Londres. El clima fred i plujós, l'ambient gris i la nostàlgia permanent que suggereix la ciutat anglesa marquen tota la línia del projecte musical. Ho explica Laura: "Jo vivia a Londres i el meu germà va venir de visita. Teníem alguna idea però res concret, i ens vàrem posar a tocar. En aquella trobada també hi era n'Eirian. El mateix capvespre havíem fet Carta", recorda. En tenir uns quants temes, i després d'aliar-se amb el bateria, Joan Pérez-Villegas, varen enviar alguns temes a Dominic Massó, un dels padrins del grup, juntament amb Joan Miquel Oliver.
El líder de The Prussians, en escoltar les cançons, va animar la banda a crear-ne més i va oferir-se a produir-les, un fet que els d'Alanaire consideren que és una "gran empenta" i un segell de qualitat. Ara tenen 10 cançons gravades, però només n'han publicades quatre. Serà cap a la tardor quan sortirà l'àlbum llarg.
Era l'any 2019 i el panorama musical era diferent de l'actual, asseguren. "Quan ens vàrem plantejar fer el grup, no es percebia l'efervescència musical que hi ha ara a les Illes. És increïble la quantitat de propostes que hi ha i la diversitat musical. Arribam en un moment de moltíssima activitat", comenta la cantant.
"Alanaire és una mescla de dies plujosos i melancòlics d'Anglaterra, però no hi falten els aires de l'estiu mallorquí. Igualment, el nostre objectiu no és xerrar d'una Mallorca paradisíaca. Tenim un estil més fosc i feixuc", diu Serra sobre la imatgeria del grup. La música és la seva manera d'explicar el món i de mostrar les seves inquietuds i preocupacions. Són lletres, diuen, senzilles i amables que, després de sonar només en un ambient recollit i íntim, ara són per a tothom.