Club de lectura

Antoni Vidal Ferrando assistirà al club de lectura de l'ARA Balears per parlar del seu llibre 'Les llunes i els calàpets'

El col·loqui serà el pròxim 21 d'octubre a la llibreria Abacus de Palma

L'escriptor Antoni Vidal Ferrando
ARA Balears
18/10/2024
2 min

PalmaEl club de lectura de l'ARA Balears del pròxim 21 d'octubre a la llibreria Abacus de Palma tindrà un convidat especial. Antoni Vidal Ferrando, autor del llibre La lluna i els calàpets (el llibre d'aquest mes), assistirà al col·loqui, parlarà amb tots els assistents sobre la seva obra i la impressió dels lectors i respondrà obertament a preguntes, consultes i dubtes que els assistents li vulguin plantejar durant la trobada.

Dirigit per Marisa Cerdó, el club de lectura comptarà amb l'estructura i les activitats habituals amb l'excepció que aquest cop tindran l'autor del llibre com a font per consultar i descobrir tots els secrets amagats en aquesta obra literària.

Partint de la reconstrucció de la història d'una família, en La lluna i els calàpets l'autor fa la crònica d'una època a la manera felliniana. A partir de les pròpies vivències i a través del fil de la memòria col·lectiva, interpreta subjectivament el passat d'una comunitat pagesa i marinera de Mallorca durant un període que va des de principis de segle fins als dies de la guerra civil. Aleshores, mentre tot un món ancestral entrava en crisi i la modernitat es materialitzava, el contraban s'havia erigit en un dels principals motors del desenvolupament social i econòmic de les Illes.

Cal recordar que La lluna i els calàpets es va publicar per primer cop el 1994 i enguany, coincidint amb el 30è aniversari ha tornat a les llibreries. “A la meva edat ja costa que les coses facin il·lusió, però aquesta me n’ha feta molta, és una il·lusió molt especial”, va explicar l'autor a l'ARA Balears quan es va fer pública la reedició de la seva obra literària. Per la seva banda,  Tomeu Canyelles, director literari de Nova Editorial Moll (qui ha dut a terme la reedició), va assegurar que "és un text que ha aguantat esplèndidament el pas del temps. i per a mi és una absoluta lliçó del domini del lèxic i del llenguatge. A cada pàgina hi ha alguna frase tan lapidària, tan sublim, que et fa ganes d’estampar-la a una totebag o fer-ne un pòster”.

L’edició que es publica ha estat íntegrament revisada i tot i que de l’argument no se n’hagi canviat gairebé res, s’hi han hagut de fer diverses correccions perquè, tal com assegura l’autor, “fins i tot les regles ortogràfiques han canviat molt; els diacrítics, per exemple, ja no hi són!”.

stats