Els arqueòlegs d'Atapuerca troben un ganivet de fa 1,4 milions d'anys

La peça de sílex, d'uns tres centímetres, és el vestigi més antic de la presència d'homínids a Atapuerca

Europa Press
24/07/2013
1 min

BarcelonaLa troballa d'un ganivet de tres centímetres amb una antiguitat aproximada d'1,4 milions d'anys és el descobriment més destacat de la campanya d'excavacions en els jaciments de la Serra d'Atapuerca, i constitueix el vestigi més antic de la presència d'homínids que s'ha trobat mai a Atapuerca.

Així ho ha manifestat un dels codirectors de les excavacions, el català Eudald Carbonell, que ha assenyalat que aquesta peça té "un gran valor, ja que confirma la continuïtat del poblament humà a Europa des que es va originar fa aproximadament 1,5 milions d'anys fins a l'aparició de l'Homo antecessor, fa 850.000".

Es contradiuen així les hipòtesis que havien plantejat alguns investigadors que explicaven el primer poblament d'Europa a partir de la successió de petites onades d'homínids sense continuïtat en el temps i condemnades a l'extinció davant de la seva incapacitat d'adaptar-se als nous espais. Segons Carbonell "el descobriment d'aquest ganivet és històric, i per dur a terme la troballa i posterior investigació s'han hagut de remoure 300 tones de sediments".

stats