Arquitectura

Els arquitectes Esteve Bonell i David Saik, entre els protagonistes de la Setmana de l’Arquitectura i el Disseny Club Pollença

L’onzena edició de l’esdeveniment es durà a terme la pròxima setmana al Club Pollença

Imatges de les obres dels diferents participants de l'edició d'enguany
07/08/2024
2 min

PalmaAmb una edició especialment eclèctica i que convida al diàleg intergeneracional. Així arriba l’onzena edició de la Setmana de l’Arquitectura i el Disseny de Pollença, un esdeveniment que en anys anteriors ha comptat amb la participació de figures com Rafael Moneo, Carme Pinós i Gabriela Carrillo. En aquesta ocasió, a la cita que es durà a terme els dies 12, 13 i 14 d'agost, s’hi afegiran noms com el de l’arquitecte català Esteve Bonell, premi Mies van der Rohe i premi Nacional d’Arquitectura; el canadenc establert a Berlín David Saik; i l’estudi LLOC, amb base a Mallorca i format per Itziar Lafuente i Adrià Talens, entre d’altres. 

El cartell de l'edició 2024 de la Setmana d'Arquitectura i Disseny que es du a terme del 12 al 14 d'agost

“És una edició molt eclèctica, amb una mica de tot”, explica Biel March, director de l’esdeveniment, “perquè hi participaran clàssics com Bonell, però també nous talents, com el de Marta Armengol i Anna i Eugeni Bach, o propostes curioses com la de Kosmos, un despatx que es dedica tant al disseny urbà com a la instal·lació artística”. Amb tot, fonts de l’organització subratllen que aquesta onzena edició confirma la consolidació d’unes jornades estiuenques que durant la darrera dècada han esdevingut un punt de trobada de professionals i aficionats del món de l’arquitectura i el disseny. 

“D’alguna manera hem contribuït també a fer coneixedora la generació tan potent que tenim a les Balears d’arquitectes i dissenyadors”, relata March, “que també s’han nodrit del que s’oferia en aquestes sessions, on sovint s’ha parlat de reptes com la sostenibilitat, la revisió de l’arquitectura tradicional, els productes locals… Temes que són sempre sobre la taula i que ens afecten i interessen a tots, tinguem o no un vincle professional amb l’arquitectura i el disseny. Sempre dic que el que proposam és parlar d’arquitectura en xancletes”, afegeix March, “i fer-ho cada estiu durant onze anys i aconseguir que cada any hi vingui més gent amb un projecte en què hi ha una part molt gran de voluntariat… N’estam molt contents”, finalitza. 

stats