Els artistes illencs podran utilitzar gratuïtament els tallers gràfics de Miró aquest estiu

L'artista va posar en marxa aquests espais a final dels anys seixanta, i és d'on va sorgir la major part del seu treball gràfic dels setanta

Imatge arxiu d'una de les estades artístiques als tallers de Miró
Ara Balears
11/06/2020
2 min
Regala aquest article

PlamaA partir del proper dilluns i fins a final d'estiu, la Fundació Miró Mallorca ofereix els Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró i l’assistència tècnica gratuïta a tots els artistes de les Illes Balears que vulguin utilitzar les seves instal·lacions. Així ho ha explicat la fundació en un comunicat, en què ha explicat que aquesta acció vol "ajudar a minimitzar algunes de les conseqüències econòmiques que aquesta pandèmia ha deixat en el sector cultural".

S'hi pot inscriure qualsevol artista de les Illes Balears, resident o local, que vulgui desenvolupar el seu projecte de manera autònoma als Tallers d’Obra Gràfica de la Fundació. Per fer-ho, s'haurà d'emplenar un formulari en línia indicant el temps que es voldria fer ús dels espais, que seria d'un màxim de dues setmanes.

Per a períodes més llargs, la fundació demanarà un projecte i es valorarà cada cas de manera particular. Els horaris disponibles són de dilluns a divendres de 10 a 16 h. L'espai és gratuït i inclou assessorament tècnic del mestre de tallers, però els materials que cada artista necessiti aniran a càrrec seu.

Espais emblemàtics

Els Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró són el llegat de l’artista per als joves creadors. Es troben situats a Son Boter, casal mallorquí del s. XVIII, on l’artista els posa en marxa a final dels anys 60. La Fundació Miró Mallorca conserva els tallers de litografia i gravat que va usar Miró per fer les seves sèries d’obra gràfica i els llibres d’artista. Posteriorment, s’hi han incorporat instal·lacions per a serigrafia, ceràmica, fotografia i sistemes d’impressió digital.

Cal recordar que d’aquests tallers sorgí la major part del treball gràfic de Joan Miró de la dècada dels 70; sèries com la Suite Gaudí i Els gossos, o els gravats de llibres d’artista tan interessants com El Lapidari i les litografies de l’exposició de la Llotja de Palma, entre d’altres. Aquests projectes es feren realitat amb la col·laboració de tècnics especialistes en gravat com Joan Barbarà i el litògraf Damià Caus.

stats