Arts escèniques

Les arts escèniques menorquines, protagonistes durant tres dies a Líthica

S'hi ha programat la música de Suc i Sopes, Tagi Mo i Sommeliers, a més de propostes de dansa i teatre

Imatge del grup Trobada, que va sonar l'any passat en el marc de Pedra en Viu.
3 min

PALMAL'accent menorquí –entès en sentit figurat– serà el gran protagonista del festival Pedra Viva els dies 27, 28 i 29 d'agost, quan se celebrarà la mostra i residència d'arts escèniques menorquina Pedra en Viu a Líthica. És la cinquena edició d'aquesta proposta, que va néixer el 2018 per "donar visibilitat, dinamitzar i enfortir la xarxa dels artistes locals, per contribuir així a la seva projecció exterior", expliquen des de Pedra Viva.

Així, s'han programat actuacions musicals, de dansa i teatre, totes "gestades a Menorca o realitzades per almenys un membre menorquí". A més, els artistes seleccionats a la convocatòria tenen l’oportunitat d’assistir a una estada compartida amb tallers i dinàmiques grupals organitzades per talleristes convidats de fora del territori. 

Programació: 27/08

  • 'La maleta'

Un espectacle còmic i visual per a tots els públics. El protagonista viatja al seu interior per enfrontar-se a les seves pròpies pors. Durant el viatge es retrobarà amb allò que més estima.

  • Suc i sopes

Grup de música local format per joves menorquins que destaca per les veus femenines principals i per les melodies de saxo. També hi ha piano, guitarra, baix i bateria. Fan música festiva i plena d'energia.

  • 'Sym bio sis'

Creació multimèdia de tres artistes que fan feina amb la combinació de música electrònica, les arts visuals, l’escenografia i la poesia en viu, convertint l’espai en una experiència per a l’espectador. L'equip està format per Júlia Beatloop (composició i direcció musical, poesia), Alba Redondo (direcció de fotografia, càmera, disseny d'il·luminació i visuals, poesia); Andrea Vallvé (direcció d'escenografia, disseny d'il·luminació i visuals, poesia); Bep Teixidor (tècnic de so).

Programació: 28/08

  • Tagi Mo

L'alter ego de Gigi Prat, compositora i productora catalana resident a l’illa de Menorca des de fa uns anys, presentarà la seva proposta musical de sons melancòlics i propers. Tagi Mo s’endinsa dins un camí d’autodescobriments amb aquest nou projecte, que encara no ha sortit a la llum com a àlbum en format digital, però que ja se'n podrà gaudir en directe i en solitari (veu i guitarra) a la mostra Pedra en Viu.

  • 'Malánima'

El projecte artístic d’Àngel Gómez, músic, compositor i productor menorquí, és una narració de les seves pròpies vivències acompanyat de la seva guitarra, on melodies de flamenc i versos dels autors més mítics de l’escena espanyola es barregen amb sons de música urbana i ritmes llatins. És un projecte de música urbana on conflueixen la rumba, el reggaeton, el rock espanyol, el flamenc, el drum’n’bass i la cançó d’autor.

  • 'Carrer de sa comèdia'

La companyia La Resistència reafirma el vincle i la lluita col·lectiva des d’una perspectiva que contempla els objectius de sostenibilitat en les diferents etapes del procés.

Programació: 29/08

  • 'Cartes d’amor'

Mô Teatre presenta Cartes d’amor, d'A. R. Gurney, una peça que es va estrenar l’any 1988 i s’ha presentat per tot el món. S'ha convertit en un clàssic contemporani. És una obra delicada i descarnada al mateix temps; l'espectador segueix la vida de dos amics, Melissa i Andy, a través de la seva correspondència, des de l’adolescència fins a l’edat madura. Jodri Odrí i Matilde Muñiz en són els intèrprets.

  • 'Formas de desaparecer'

Els ballarins David Nóvoa i Mònica Giraldez presenten un espectacle de dansa contemporània per aprendre a escoltar la veu interior que ens serveix de guia. És una reflexió sobre el fet de desaparèixer. Potser l’estat d’alerta signifiqui estar sempre disposat per respondre-la, però cap persona no pot estar alerta tot el temps. La dansa podria ser una manera de desaparèixer?

  • Sommeliers

Una caixa de sorpreses musical. Les Sommeliers canten a capella, fan percussions… No hi ha etiquetes que valguin per descriure-les, són arriscades, provocadores i juganeres.

stats