Josep Maria Llompart
Cultura 20/06/2024

Associacions culturals demanen que es dediqui l'any 2025 a Josep Maria Llompart

Llompart va ser professor de la UIB entre el 1987 i 1991, president de l'Obra Cultural Balear entre 1977 i 1986

ARA Balears
1 min
Josep M. Llompart o el patriotisme il·lustrat (1990)

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB), l'Obra Cultural Balear (OCB), l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana (AELC), la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i la Institució Francesc de Borja Moll, han sol·licitat aquest dijous al Govern, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma que dediquin l'any 2025 a Josep Maria Llompart en el marc del centenari del seu naixement.

En una nota de premsa, la Institució Francesc de Borja Moll ha traslladat que s'ha fet aquesta sol·licitud per la seva trajectòria com a poeta, assagista, gestor cultural, professor i activista, que va néixer un 25 de maig a Palma. Per això, han reclamat que es visibilitzi la seva commemoració amb l'organització de diverses activitats al llard de l'any per "mantenir viva la seva obra i la seva memòria".

Cal destacar que Llompart va ser professor de la UIB entre el 1987 i 1991, president de l'Obra Cultural Balear entre 1977 i 1986; a més de directiu de l'AELC i ser vicepresident de la secció filològica. També va exercir com a director editorial del segell Moll i, entre altres reconeixements, va ser nomenat Fill Il·lustre de Palma i Fill Predilecte del Consell de Mallorca.

stats