Cultura28/05/2018

Cine prohibit i provocatiu a la vuitena edició de l'Atlàntida Film Fest

És un dels festivals de cinema més importants que acull l'illa i la seva programació inclou pel·lícules premiades al festivals de cinema d'arreu d'Europa

Aina Riera Serra
i Aina Riera Serra

PalmaÉs la vuitena edició de l'Atlàntida Film Fest i la tercera a Mallorca. Un festival clau en la programació cultural de l'illa i que enguany presenta el seu costat més provocatiu.

40 llargmetratges i documentals de tots els gèneres es projectaran a diferents sales de l'illa, entre elles Es Baluard, el Museu de Mallorca, Cineciutat i l'antiga presó de Palma.

El festival duplica el número de projeccions, afegeix noves seus i manté les seves dues senyals d'identitat: Europa com a tema central i la gratuïtat a totes les seves activitats.

A més de les 40 pel·lícules hi haurà 5 conferències i 9 concerts. La programació està dividida en diferents eixos temàtics com Controvèrsia, Generació Present i Distòpica, Nacionalisme i Identitat LGTBI.

Cargando
No hay anuncios

A la presentació que ha tengut lloc avui dematí al Casal Balaguer de Palma, el director d'IB3, Andreu Manresa, ha volgut explicar que la televisió autonòmica vol ser la finestra d'aquest festival. També ha destacat el valor del documental 'Bonet-Mesquida-Villaronga", la darrera cinta de Cesc Mulet, on es retrata l'aportació de la generació cultural dels setanta. El documental inaugurarà l'Atlàntida Film Fest i es projectarà avui a les 19h del capvespre als CineCiutat de Palma.

D'altra banda el balte de Palma, Antoni Noguera, ha volgut agrair la cooperació institucional per dur a terme aquest festival. Ha destacat la feina del director del festival Jaume Ripoll per dur endavant aquest projecte any rere any.

Cargando
No hay anuncios

Noguera ha dit que la cultura ha de ser una de les bases de Palma com a ciutat moderna i contemporània. "Cultura, intel·ligència col·lectiva i Europa són tres eixos que desenvolupa aquest festival amb els quals, ha dit el batle de Palma, conjuga perfectament la ciutat".

Jaume Ripoll, director del festival, ha dit que l'Atlàntida Film Fest és un festival de primera divisió perquè acull pel·lícules que han estat projectades als festivals més prestigiosos d'arreu d'Europa.

Ripoll ha recalcat les propostes de l'edició d'enguany. Entre ells el "CineBase", una iniciativa de l'ESCAC que es farà al Casal Balaguer i que consistirà en una formació per a estudiants interessats en el món del cinema.

Cargando
No hay anuncios

Atlàntida Film Fest també ha anunciat els sis guions finalistes que participaran en el projecteMallorca Talents Lab tutoritzat pels guanyadors del Goya, Mar Coll i Carles Marques-Marcet, així com per Miguel Machalsky (assessor de guio de Billy Elliot, Million Dollar Baby), Maria Zamora (productora d’Estiu 1993), Alejandro Miranda (productor de Buried i Red Lights) i l’experta en distribució internacional, Olimpia Pont.

Ripoll també ha dit que la iniciativa per projectar pel·lícules a les aules no s'ha pogut dur a terme perquè no ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Educació.

Totes les activitats que inclou el festival seran gratuïtes. El director del seu festival ha dit que això és un fet únic i que respon a les ganes de compartir amb el públic la il·lusió i la passió pel cinema.

Cargando
No hay anuncios

Programació

En l'apartat cinematogràfic, el festival s'inaugurarà amb "El caso Kurt Waldheim"(Waldheim Waltz, Ruth Beckermann, 2018), un incisiu retrat del passat nazi de qui fora Secretari General de Nacions Unides i premat en el passat Festival de Berlin.

Una altra tripleta de directors que donarà que parlar serà la formada per Kikol Grau, Nacho Vigalondo i Carlo Padial. El primer presentarà l’estrena mundial de Histèria de Catalunya, pel·lícula col·lectiva coordinada pel mateix Grau, que dona continuïtat a Histèria d’Espanya (presentada en el passat Festival de Sevilla) i que torna a comptar amb peces dirigides per Andrés Duque, María Cañas o Carlo Padial, entre d’altres. Posteriorment, Vigalondo i el mateix Padial d’embrancaran en una batalla de pantalles en la que es succeiran imatges de pel·lícules que avui serien delicte.

Cargando
No hay anuncios

El Festival també acollirà l’estrena nacional d’una de les pel·lícules més controvertides de l’any, com és el cas de Holiday (Isabella Eklöf), "un debut excepcional" segons The Hollywood Reporter. La pel·lícula tindrà una projecció multidispositiu. Donat que l’escena clau de la pel·lícula pot ferir sensibilitats, aquesta no es projectarà a l’aire lliure a la pantalla principal de Ses Voltes, si no que seran els espectadors qui decidiran si volen veure-la a través dels seus dispositius mòbils en el mateix moment de la projecció.

Consulta el programa del festival aquí.