Obituari

La policia va trobar Sinéad O'Connor morta a casa seva

Una autòpsia determinarà la causa de la defunció i, segons els resultats, es decidirà si cal obrir una investigació

2 min
Una imatge del documental 'Sinéad O’Connor: Nothing compares'

BarcelonaUna autòpsia determinarà la causa de la mort de Sinéad O'Connor. N'ha informat el tribunal forense del sud de Londres, que afirma que quan se sàpiguen els resultats d'aquí a algunes setmanes i també la posició de la família es decidirà si cal obrir una investigació. L'ens judicial ha explicat en un comunicat que no se li ha proporcionat cap causa mèdica de la defunció de la cantant, de 56 anys, que va ser trobada morta dimecres al seu domicili de Londres, on s'havia traslladat feia un mes.

La policia metropolitana ha informat que va rebre una trucada, dimecres a les 10.18 (hora catalana), alertant de la presència d'una dona inconscient en un domicili i que quan els agents hi van arribar, ja la van trobar morta. La policia ha afirmat que la defunció "no es considera sospitosa" perquè no s'han trobat indicis delictius.

Historial de problemes de salut mental

La mort de la cantant es va saber el 26 de juliol. “Amb gran tristesa anunciem la mort de la nostra estimada Sinéad –deia el comunicat dels familiars–. La seva família i amics estan abatuts i demanen intimitat en aquest moment tan difícil”. A O'Connor la sobreviuen tres fills. Un quart fill, en Shane, va morir l'any passat a 17 anys.

Al llarg de la seva vida, O'Connor va patir molts problemes de salut mental, que inicialment van ser atribuïts a un diagnòstic erroni de trastorn bipolar. Després d'anys medicant-se incorrectament i d'uns quants intents de suïcidi, li van tornar a diagnosticar un trastorn d’estrès posttraumàtic i un trastorn límit de la personalitat causats pels abusos físics que va patir de la seva mare durant la infància.

Després d'uns anys entrant i sortint de l'hospital i rebent tractament psiquiàtric, O'Connor semblava haver trobat una certa pau els últims temps vivint en una cabana d'un remot poblet irlandès. “Soc afortunada –deia en una entrevista del 2022 al New York Times– perquè gaudeixo de la meva pròpia companyia”. Però fa només unes setmanes va publicar a Facebook que tornava a viure a Londres i que tenia previst publicar un disc a principis de l'any que ve. Afegia que esperava sortir de gira per Austràlia i Nova Zelanda a finals del 2024 i pels Estats Units i altres països el 2025.

stats