El Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú mostra 37 obres inèdites del pintor Armand Cardona
Les obres són els treballs realitzats per l'artista entre els anys 1951 i 1974 i s'hi troben representats alguns testimonis dels cicles més importants de la seva trajectòria
Vilanova i la GeltrúL'exposició Cardona Torrandell. Trajectòries. El llegat Cardona-Zarzoso mostra un conjunt de 37 obres del pintor Armand Cardona que el Museu Víctor Balaguer va rebre en llegat pòstum l'estiu del 2008. Els quadres eren propietat d'Emilia Zarzoso, vídua de Bartomeu Cardona, germà de l'artista, i és per aquest motiu que el llegat s'ha catalogat amb la designació de Cardona-Zarzoso.
Rosich ha explicat que al conjunt d'obres es pot apreciar els inicis artístics de Cardona "que són molt poc coneguts" pel públic. Segons la directora del museu, l'època inicial de l'activitat artística del pintor se centra en una "figuració més tradicional" i a finals dels anys 50 és quan "esclata el seu estil i caràcter".
Una de les peculiaritats de l'obra de Cardona, ha explicat Rosich, és que treballava "amb molta insistència" els temes i feia cicles. Per la directora del museu, la importància de la seva obra no és només el llenguatge plàstic sinó també el seu "posicionament tan ferm envers els conflictes". Rosich ha destacat algunes obres del pintor com un quadre que reflecteix la guerra d'Algèria o una sèrie de la guerra del Vietnam.
Les tècniques emprades en les seves pintures són molt variades i en una mateixa obra hi conviuen més d'una tècnica: olis, acrílics, aquarel·les, làtex, gouache o tinta xina. Rosich ha expressat que en aquest aspecte Cardona va ser "molt experimentador". Pel que fa a la tècnica del làtex, ha explicat que aporta una textura "molt interessant, ja que crea uns nervis que impregnen tota la tela", malgrat que es tracta d'un material "de difícil conservació".
Armand Cardona (Barcelona, 1928 - Vilanova i la Geltrú, 1995) va mantenir al llarg de la seva vida una vinculació molt estreta amb Vilanova i la Geltrú i una part de la seva obra la va produir a la capital del Garraf. La seva vinculació amb la ciutat es va refermar l'any 1980 quan va pintar els vestits de la colla del Ball de Diables.