Es Baluard, el Casal Solleric i el Museu de Mallorca comencen a posar noves dates a les exposicions temporals
La Fundació Miró Mallorca ha informat aquest divendres que preveu obrir el 2 de juny
PalmaAmb el calendari trastocat per la pandèmia, els centres expositius de les Illes comencen a trobar noves dates per a les exposicions temporals, sempre pendents de com evoluciona la situació sanitària. El Casal Solleric ha decidit passar les dues exposicions grans que quedaven per inaugurar a l'any vinent: L'objecte del vincle, una col·lectiva comissariada per Oriol Fontdevila, i Mireia Sallarès en procés, comissariada per Joana Massó. D'altra banda, es manté la retrospectiva de Joan Morey fins al juliol, i l'artista farà el tancament amb una de les seves performances. Teixit conjuntiu, de Tonina Matamalas, es desmuntarà la primera setmana de juny.
Pel que fa a els projectes escollits per la convocatòria de contractació, les dates queden per ara de la següent manera: Alrededores exentos de adultocentrismo, de Javier Peñafiel i comissariada per Jaume Reus, darrera setmana de juny; 2022: Under destruction, col·lectiva i comissariada per Adonay Bermúdez, final de juliol, i Abastracció i humitat, de Gabriel Pericàs i comissariada també per Reus a principi d'octubre.
Finalment, a l'octubre es manté el Còmic Nostrum, però passa a la planta Noble, disponible perquè no hi haurà les exposicions previstes; i a mitjan mes s'inaugurarà Fantasma '77, que és un projecte coproduït pel Solleric, el Centre d'Art Tecla Santa de l'Hospitalet, Roca Umbert Fabrica de les Arts de Granollers i el Centre del Carme Cultura Contemporània de València. Queda encara per concretar Tocar-se i desplaçar-se, comissariada per Jordi Pallarés.
Les mostres d'Es Baluard, fins al setembre
Es Baluard Museu inaugurarà, si tot va bé, el 17 de setembre, les exposicions de Miguel Ángel Campano. D’Après..., i Carretilleras, de Teresa Margolles. A més, allarga les dates de les exposicions actuals, i preveu poder començar a inaugurar a partir de setembre. Així, La llar i la fugida, d'Ana Vieira, i Com hem arribat allà des d'aquí?, de Martha Rosler, quedaran fins al 30 d'agost, i Enfocaments bèl·lics del turisme: tot inclòs, de Marina Planas, s'estendrà fins al 27 de setembre. Quant a la Fundació Miró Mallorca, ha informat aquest divendres que obrirà, si tot va bé, el 2 de juny, i que manté la convocatòria de tallers i beques Pilar Juncosa i Sothebyis.
En el cas del Museu de Mallorca, la seva directora, Maria Gràcia Salvà, preveu poder fer al juny els cicles El vi de la nostra terra. Història i actualitat d'una beguda mediterrània, que s'havien de fer al maig, i també Dins els quadres i els retaules, que consisteix en un diàleg entre les arts escèniques i la col·lecció permanent.
Per abril, s'hauria d'haver inaugurat la temporal Tres espases prehistòriques, en què s'havia d'exposar l'espasa trobada l'estiu passat a Puigpunyent i datada del 1.200 abans de Crist. En aquest cas, Salvà fa comptes inaugurar-la al setembre, quan es preveu que no hi hagi tantes restriccions i es puguin fer activitats vinculades. Queden a l'aire les dues fotogràfiques: La dona treballadora a Mallorca i Guillem Bestard. Fotografies 1900-1930.
A Eivissa, la directora del museu el Museu d'Art Contemporani (MACE), Elena Ruiz, explica que –efectivament– s'hi hauran d'endarrerir les inauguracions però "lluitarà" per poder mantenir-les totes. En el cas de Menorca, varen poder inaugurar la temporal de l'any al febrer, Joan Flaquer i l'enigma dels 400 vasos, però han hagut de cancel·lar una vintena d'activitats que estan mirant de reubicar.