Cultura 11/02/2021

Biel Majoral i Maria Jaume, reconeguts als premis Enderrock 2021

"M'alegra molt rebre un premi que reconeix la meva trajectòria, perquè això vol dir que som viu", diu el cantador d'Algaida

2 min
Biel Majoral

Els premis Enderrock 2021 reconeixeran la trajectòria musical del cantador Biel Majoral. "M'alegra molt rebre un premi a la trajectòria, perquè això vol dir que som viu", amolla l'algaidí a l'ARA Balears poc després d'haver conegut la notícia. El Grup Enderrock ha fet públics els deu candidats a guanyar els Enderrock per votació popular, però també ha anunciat el palmarès dels premis de la crítica (el resultat del veredicte de 30 periodistes i crítics musicals dels Països Catalans). Entre els distingits, s'hi troba el primer àlbum de Maria Jaume, Fins a maig no revisc, que s'endurà el premi de la crítica a millor disc revelació.

Majoral compartirà el premi a la trajectòria amb el valencià Vicent Torrent i el català Jaume Arnella. El Grup Enderrock en destaca, d'aquestes tres figures, la feina d'investigació i difusió de la música d'arrel dels Països Catalans. "Estic molt content perquè és un premi del meu àmbit", diu Majoral, mentre recorda que els tres premiats van coincidir a una trobada de cançó improvisada que va fer-se a Espolla fa molts anys. "Record que vaig passar gust. Ells han fet molta feina en aquest sentit, per recuperar la cançó d'arrel. Jo he fet de mestre, i després, qualque coseta, res que no fes quan era nin", explica.

Buhos, Sopa de Cabra, Stay Homas i Suu, amb cinc nominacions cadascun, són els artistes més votats de la primera ronda de vot popular. Els segueixen Balkan Paradise Orchestra, Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz i Txarango, amb quatre nominacions. Amb triple nominació, hi ha Ariox, Gemma Humet, Marc Amat, Miki Núñez, Roba Estesa i Samantha. Avui mateix comença la segona ronda de votació. El lliurament dels premis Enderrock 2021 - XXIII Premis de la Música Catalana serà el 8 d’abril a l'Auditori de Girona. Carles Xuriguera i Rafel Faixedas conduiran la gala, i Jordi Caballé n'escriurà el guió.

Maria Jaume comparteix palmarès amb el seu productor, Pau Vallvé, i també amb Núria Graham, que fa poc que forma part, com a bateria, del trio que Maria Jaume duu als concerts. A més, han estat reconeguts per la crítica Sidonie, Els Amics de les Arts, Gemma Humet, Joan Garriga i El Mariatxi Galàctic, Flashy Ice Cream, Josep Colom i Gonzalo del Val Trio.

stats