Bunyols de patata: ingredients i recepta
Bullim les patates amb la pell amb aigua i sal. Les pelam i les passam pel passapuré. Batem els ous amb un polsim de sal, els incorporam a la patata, hi afegim la farina i, en darrer lloc, el llevat diluït dins l’aigua tèbia. Pastam enèrgicament la mescla fins que tots els ingredients presentin una aparença homogènia. Ho deixam reposar en un lloc tebi, però allunyat del corrent d’aire i cobert amb un pedaç humit. Deixam passar tres quarts d’hora i ja podem començar a fregir els bunyols. Posarem una paella amb molt d’oli al foc i la mantindrem a una temperatura moderada. Si volem fer-los amb forat, agafarem la pasta amb una mà i anirem fent rosquetes amb l’altre; a mi personalment m’agrada fer-los molt petits (amb l’ajuda de dues culleres de cafè amb llet), perquè així queden molt cruixents i agafen poc oli. Els servirem ensucrats, amb mel o amb arrop. Bon profit!
600 grams de patata bullida
250 grams de farina
4 ous
15 grams de llevat
150 mil·lilitres d’aigua
Oli de gira-sol
Mel, sucre o arrop