El futur del Canòdrom es decidirà d'aquí 10 dies
Des del 2009 encara no ha entrat en funcionament, tot i que el seu director, Moritz Küng, cobra per contracte 66.000 euros a l'any
BarcelonaEl Canòdrom torna a penjar d'un fil. El Macba abordarà el seu futur durant la reunió del Patronat que se celebrarà el 23 de gener. El director del centre, el suís Moritz Küng, cobra 5.500 euros mensuals bruts per un projecte que no s'ha posat en marxa. Amb el canvi de la llei que regia el CoNCA, el departament de Cultura de la Generalitat va eliminar la partida d'1 milió d'euros anuals que es destinava al centre a través del Macba, que des de l'1 de gener s'hauria de fer càrrec de la nòmina. El director del Canòdrom va ser elegit per unanimitat pel jurat del concurs internacional convocat pel CoNCA i el comitè executiu del Consell de la Cultura de Barcelona el desembre de 2009 i va ser contractat per un termini de 3 anys.
Ningú vol el Canòdrom
Fonts del departament de Cultura afirmen que "precisament es va canviar la llei del CoNCA perquè hi hagués més transparència i se sabés a què es destinen els diners públics". La mateixa font confirma que en la pròxima reunió del Macba "les administracions involucrades, Cultura i Ajuntament de Barcelona, adoptaran les decisions pertinents en relació amb Küng". El departament de Cultura insisteix que "s'ha canviat la llei del CoNCA per evitar justament casos com el del director en funcions del Canòdrom", que dirigeix un centre d'art que no existeix. El CoNCA, en canvi, insisteix que ha exercit les seves obligacions. L'Ajuntament amb la Generalitat ha encarregat un informe per reorganitzar els centres d'art de Barcelona. Ningú vol pagar el Canòdrom.
Estava previst que La Capella, la sala d'art del carrer Hospital, també estigués sota la direcció de Moritz Küng, i tampoc s'ha produït cap canvi en aquesta entitat. Ara com ara l'antiga factoria Fabra i Coats, integrada dins les Fàbriques de Creació de l'Ajuntament de Barcelona, sona com a possible relleu del polèmic centre.