Cultura27/10/2016

El Canòdrom ofereix cinc residències de recerca en col·laboració amb el Sónar+D

Els projectes abraçaran els àmbits de la innovació artística, la tecnopolítica, la ciència ciutadana, l'economia col·laborativa i les dades obertes

Acn
i Acn

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Sónar+D, ha obert el Repte Canòdrom Barcelona amb l'objectiu d'implicar el sector creatiu de la ciutat en la creació de polítiques públiques. Segons indica l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), la convocatòria, que acaba el 31 d'octubre, ofereix cinc residències de recerca i prototipatge obert per a la implementació d'accions de polítiques públiques en cinc àmbits: la innovació artística, la tecnopolítica, la ciència ciutadana, l'economia col·laborativa i les dades obertes. Els projectes que es presentin s'hauran d'inscriure en algun dels cinc sectors, tenir una aplicació en el territori o en col·lectius concrets i, alhora, ser transversals.

Les cinc propostes guanyadores obtindran un procés d'incubació amb acompanyament d'experts per poder desenvolupar la iniciativa premiada, a més d'una residència de dos mesos en finalitzar el període d'incubació. Serà un programa valorat en 11.000 euros, aproximadament, per a cada equip.

Cargando
No hay anuncios

El procés de selecció es durà a terme en dues fases, i els quinze primers projectes escollits rebran la notificació corresponent el 9 de novembre. Aleshores, i durant quatre setmanes, accediran a una formació i acompanyament en línia per enfortir el procés de desenvolupament conceptual de les aplicacions i el descobriment de clients.

Aquests primers quinze equips es reduiran als cinc finalistes a la segona fase, la residència al Canòdrom Centre de Recerca Creativa durant els mesos d'abril i maig. Finalment, les cinc propostes guanyadores posaran en pràctica els projectes pilot resultants de l'estada al Canòdrom, que es presentaran al Sónar+D (del 15 al 17 de juny).

Cargando
No hay anuncios

Durant el procés de materialització dels projectes, els equips participants comptaran amb l'assessorament de José Luis de Vicente, comissari de Sónar+D; Javier Toret, investigador sobre tecnopolítica (UOC); Víctor Jiménez, enginyer de la Fundació i2Cat; Josep Perelló, investigador al capdavant d'Open Systems (UB) i de l'Oficina de Ciència Ciutadana, i Mayo Fuster, experta en moviments socials i economia col·laborativa (UOC).