Ingredients
- Una càntera d’1 quilo
- Dues cebes
- Quatre alls
- Quatre tomàtigues de ramellet
- Un manadet de grells
- Un manat de bledes
- Un manat d’espinacs
- Dues carxofes negres
- Ametlles torrades
- Palo
- Vinagre
- Aigua
- Sucre
- Aire de safrà
- Sal, pebre bo i oli d’oliva
Preparació
Netejam i filetejam la càntera. En llevam les espines amb l’ajuda d’unes pinces i la tallam a bocins. La marcam a la planxa tres minuts només per la banda de la pell i l’acabam al forn a 200 graus tres minuts més. Feim un sofregit ben melós amb els alls filetejats, la ceba tallada a juliana i la tomàtiga de ramellet ratllada. Quan sigui ben untós, hi anam afegint la resta de verdures seguint l’ordre invers a la seva facilitat de cocció. Cal cuidar el temps, ja que ens interessa que quedin grenyals.
Per acabar, hi posam un parell d’ametlles mallorquines torrades i fetes bocins amb el ganivet. Feim una barreja de palo, aigua, vinagre i sucre. Ho deixam reduir fins que agafi una textura de caramel lleuger. Per muntar el plat, posam una cullerada de verdura; al damunt, uns trossos de càntera; al voltant, un cordó de reducció i, per acabar, un nigul d’aire de safrà. Bon profit!