Literatura

Carme Riera rep el Premi José Luis Sampedro en el marc de Getafe Negro

El seu nom se suma així a un llistat de noms en què figuren escriptors com Antonio Muñoz Molina, Rosa Regás, Adela Cortina, Carlos García Gual, Clara Janés, Eduardo Mendoza, Rosa Montero

Carme Riera
ARA Balears
24/10/2024
1 min

PalmaL'escriptora mallorquina i acadèmica de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) Carme Riera ha rebut el Premi José Luis Sampedro 2024, un guardó impulsat pel Festival Getafe Negro, que s'ha lliurat en el marc d'aquestes jornades literàries, que se celebren a la localitat del 19 al 27 d'octubre.

El nom de Carme Riera se suma així a un llistat de noms en què figuren, a més del mateix Sampedro, escriptors com Antonio Muñoz Molina, Rosa Regás, Adela Cortina, Carlos García Gual, Clara Janés, Eduardo Mendoza, Rosa Montero, Alicia Giménez Bartlett, Emilio Lledó i Don Winslow, que va rebre el guardó el 2023.

Riera és una de les escriptores espanyoles més valorades per la crítica i estimades pels lectors i autora d'una obra polifacètica de repercussió universal, traduïda a més d'una dotzena d'idiomes. "Estic agraïdíssima al jurat que m'ha donat la possibilitat de tenir un element més d'unió amb José Luis Sampedro, a qui sempre record i que era una persona extraordinària i un novel·lista com la copa d'un pi", ha manifestat. El guardó a l'acte de lliurament celebrat aquest dimecres a l'Espai Mercat.

Nascuda a Palma el 1948, Riera és catedràtica de Literatura Espanyola i directora de la Càtedra José Agustín Goytisolo (UAB). També és Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 2015, membre de la RAE i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

stats