El CCCB exposa 'Drap-Art': art fet amb material reciclat
Marcel·lí Antúnez, Robert Staudinger i Javier Mariscal són alguns dels artistes que exposaran en aquesta mostra, amb obres fetes de vidre, plàstic, ferro, cartró o oueres
BarcelonaMés de 120 obres fetes amb vidre, fusta, plàstic, ferro, cartró, oueres, peces tecnològiques o taules de planxar s'exposaran a partir d'aquest divendres al 'Drap-Art' del CCCB, el XI Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya. Un total de 60 artistes de diverses nacionalitats hi han participat, entre els quals hi ha figures tan destacades com Javier Mariscal, Marcel·lí Antúnez i Robert Staudinger. La mostra es podrà veure fins el 4 de gener.
La presidenta del certamen, Tanja Gross, ha presentat un programa especial amb ocasió de l'any Internacional del Reciclatge, que comptarà amb noms com Klaus Pichler, artista que presentarà el seu projecte 'One Third', dotze obres en què ha fotografiat aliments en putrefacció, una reflexió sobre el malbaratament del menjar a Occident. Staudinger, per la seva banda, intenta comprendre la relació entre espais abandonats i la natura, que els torna a conquerir, a través de fotografies de vells urinaris o de fàbriques abandonades.
Un dels fundadors de la companyia d'arts escèniques La Fura dels Baus, Marcel·lí Antúnez, hi exposarà una sèrie de màscares com les que va utilitzar per a l'espectacle 'Farga budell' a Olot, fetes amb ampolles i garrafes d'aigua. Altres artistes, com Tutzo, Verónica Arellano i Héctor Escudero, reciclen materials per arribar a fer collages crítics amb la societat política, elements com butaques amb oueres, o bé elogis artístics a pintores com Frida Kahlo. El festival combinarà l'exposició artística amb tallers i activitats i una fira d'objectes d'art i disseny reciclats.