Cinc concerts convertiran Caimari en seu de la música renaixentista i barroca per la 12a edició del FIMAC
Grups com Cantoria dei Campitelli, Amada Esquina o Ensemble Dolci Accenti pujaran a l'escenari per revifar la música dels últims segles de l'Edat Mitjana
PalmaEl Festival Internacional de Música Antiga de Caimari (FIMAC) celebra enguany la 12a edició, que omplirà de música la localitat entre el 17 de setembre i el 14 d'octubre amb els sons del Renaixement i el Barroc, repartits en cinc concerts.
El principal objectiu de la XII edició del FIMAC és consolidar la seva trajectòria. La mostra s’inclou dins dels festivals internacionals més prestigiosos d’aquesta modalitat artística, excepcional a les Balears i un dels pocs que es fan en el conjunt de l’estat espanyol. Un esdeveniment patrocinat pel Consell de Mallorca amb una aportació econòmica de 10.000 euros, segons ha concretat en un comunicat.
En aquesta edició, els intèrprets aporten actuacions dins el període de la música renaixentista i primera etapa del Barroc, tret d’una actuació que se centra en la figura més emblemàtica del Barroc: Johann Sebastian Bach. Els concerts programats tenen en comú l’alt nivell artístic de les formacions musicals que hi participen.
Destaca especialment la participació de la Cantoria dei Campitelli. Aquest grup coral, de primer ordre dins la polifonia europea, fa una aposta musical sobre una primera exposició en temps moderns d’una música escrita durant la pesta del 1655, que afectà especialment Itàlia. Així, des de la sensibilitat de l’art de la música, proporciona un precedent dels episodis que la societat actual també ha experimentat.
Igualment, resulta destacable l’actuació d’Amada Esquina, agrupació italiana que permet sentir la veu masculina contratenor, poc habitual en el marc de la música antiga. Així mateix, l’actuació d'Ensemble Dolci Accenti aporta música arcaica de l’època de transició entre l’Edat Mitjana i els inicis del Renaixement napolità, en una actuació d’unes característiques instrumentals i vocals inèdites en el conjunt de la història del festival.
Aquesta edició marca la continuïtat dins la línia d’excel·lència del FIMAC. Al llarg de les 11 edicions anteriors, s’ha explorat i difós música antiga des de l’època medieval fins al Barroc més tardà, fronterer amb el Classicisme del segle XVII. Centrant-se especialment en la música renaixentista i barroca com a nucli principal de les actuacions musicals que ha ofert el festival al llarg de la seva trajectòria.