Cultura05/03/2018

Presenten el Cicle de Cine de Muntanya, que enguany inclourà vuit sessions

Aquesta edició hi haurà quatre produccions internacionals, una pel·lícula produïda a Menorca i una a Catalunya, i tres documentals sobre expedicions integrades per alpinistes i escaladors de Mallorca

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaEl director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó; el cap de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca, Xisco Bonnin, i l'organitzador del Cicle de Cinema de Muntanya, Tomeu Tomàs, han presentat aquest dilluns al matí la novena edició d’aquesta mostra, que es durà a terme del 6 al 23 de març al Club Diario de Mallorca, al teatre municipal Catalina Valls i al teatre Principal de Palma. Amb aquest cicle es vol donar a conèixer el cinema documental de muntanya i d'aventura, un gènere amb un alt potencial d'entreteniment i de transmissió de coneixement. L'entrada serà de franc per a tot el públic.

Cargando
No hay anuncios

Per a aquesta nova edició s'han programat vuit sessions, en què es podran veure quatre produccions internacionals, una pel·lícula produïda a Menorca i una a Catalunya, tres documentals sobre expedicions integrades per alpinistes i escaladors de Mallorca, i la presentació d'un llibre sobre muntanya. A més, hi acudiran persones rellevants en el món de la muntanya i de l'audiovisual. Per altra banda, al centre cultural de la Misericòrdia, es podrà gaudir de l'exposició 'Everest 1921', una mostra fotogràfica sobre la primera expedició britànica al cim més alt del món.

El cicle s'inaugura amb la presentació demà, dimarts dia 6, del llibre i conferència: 'Llibres i literatura de muntanya: introducció al tema i estat de la qüestió a Mallorca', a càrrec de l'escriptor i autor Miquel Rayó.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha explicat que aquest cicle “encaixa molt bé amb la filosofia i les accions que des del Govern portam a terme en matèria de sensibilitzar la població sobre les bones pràctiques a l'entorn natural. Aprofitam el cicle per donar un missatge sobre les bones pràctiques en gestió de residus, en concret dels envasos, un residu majoritari que l'excursionista sol portar amb un missatge que el gestioni correctament i, en tornar a casa seva, el pugui deixar al contenidor groc perquè sigui gestionat de manera correcta. Durant les projeccions també es mostraran les microcàpsules de la campanya 'Separar ens uneix'.