L'AGENDA CULTURAL

Comença l'abril amb bon teatre, música en directe i molt més

Com cada cap de setmana, fes una ullada a les cites culturals i d'oci que proposa l'ARA Balears

Cartell de la X edició del Teatre de barra dedicat a les xarxes socials.
Ara Balears
31/03/2017
6 min

Arriba la final del X Teatre de Barra

Després d’haver-se representat cada dijous del mes de març a Canamunt, la desena edició del Teatre de Barra conclou amb la final. A 'Wapis' la protagonista s’ha citat amb una persona, però té por que la cosa no vagi bé un altre pic. A 'Vells temps', en un futur en què els mòbils ja no són ben vistos, dos amics superen l’addicció com poden. A 'Siri' Pere ha trobat a la fi un company, un amic, potser encara més que això, però hi ha un petit inconvenient: de moment no té cos, és només una veu. A 'La vida sigue igual' hi ha dubtes sobre el cel, sobre la vida després de la mort. A 'I’m your man' es fa palès que de vegades trobar aparcament no és fàcil i trobar el teu home, tampoc.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Dissabte 1 a les 20 h.

TEATRE

‘Por (tragicomèdia en dues parts)’

La Reforma

Tragicomèdia en dues parts amb dramatúrgia i direcció d’Antoni Rosselló. Es tracta de la versió teatral del conte ‘El pou cec’ de Les denúncies, un aplec de narracions escrites l’any 1975 per Antoni Mus. L’acció se situa en el context de la Segona República i de la Guerra Civil a Manacor. Un republicà s’hi amaga durant la guerra per por de la repressió dels revoltats. El repartiment està integrat per Joana Sureda, Salvador Miralles i Sebastià Adrover.

Al Teatre Lloseta (carrer del Pou Nou, 1) dissabte 1 a les 20 h, 10 euros. Al teatre la Unió (carrer del Tren, 3. Son Servera) diumenge 2 a les 19 h, 10 euros.

‘Acorar’

Produccions de Ferro

Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix, què és allò que fa que –encara– existeixi la nostra comunitat. El text pren com a excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí ve el títol de l’espectacle. Acorar (‘matar traspassant el cor’) era una feina reservada per al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui dia ben pocs en saben. A partir d’un minúscul fet casolà, s’ofereix una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim. S’arribarà a la secreta intimitat de cada un perquè allò que s’oferix és universal.

Sala de Cultura de Sant Francesc (Formentera). Dissabte 1 a les 21 h. 5 euros.

‘Doménica’

Cia. Vicka Duran

'Domenica'

Lourdes acaba de conèixer la que creu que serà la seva parella ideal. Ana ha somiat una estàtua atribuïda al Greco que li revelarà coses inimaginables. Ambdues formen part del món de Doménica, la seva pintora i creadora, que és qui s’encarregarà de dirigir les seves històries en directe i de fer cada funció única i especial.

Can Jeroni (carrer de la Talaia, 16. Sant Josep de sa Talaia). Dissabte 1 a les 20.30 h.

‘Ricard3’

Iguana Teatre

Es proposa un viatge cap a la glòria i la tragèdia d’un personatge que no accepta procediments imposats ni lleis morals. Ricard fa còmplice el públic d’una cosa que coneix ben bé, ja que tots guardam a l’interior un ésser deforme i retort. Tots tenim alguna cosa de Ricard de Gloucester en la imaginació més obscura i allà és on de bon de veres transcorre el seu relat.

Teatre Principal (carrer Costa d’en Deia, 4. Maó). Dissabte 1 a les 20 h. A partir de 12 euros.

‘L’escena final’

Álvaro Torres

Després de la seva gran estrena, circulen infinitat de rumors sobre la producció de la pel·lícula El Diable mai va estar aquí. Si vols saber la veritat, assisteix al rodatge més increïble, divertit i accidentat de la història del cinema. Una comèdia coral en la qual no se salva ni Billy Wilder.

Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 1 a les 21.30 h. Diumenge 2 a les 20 h.

‘Refugi’

Arnau Serra

‘Refugi’.

Aquesta obra és escrita i dirigida per Arnau Serra i interpretada per Esperança Morey, Matías Praticis, Mateu Mercant, Mónica Viejo, María José González, Nicole Serapio, Ani Muñoz, Claudia Páez, Ana Vivancos, Pilar Díaz, Magdalena Albertí, Joan Genovard, Jesús Crespí, Tolo Alzina i Núria Garcia. Dos grups d’excursionistes passen un cap de setmana en un refugi. Les intencions de relaxar-se en plena natura i desconnectar de la rutina es veuen truncades amb l’aparició de la família de Ca’n Carabina.

Teatre de Capdepera (Col·legi, 18). Dissabte 1 i diumenge 2 d’abril a les 18 i 20 h. 6 euros.

‘Un matrimoni de Boston’

El Somni Produccions

‘Un matrimoni de Boston’.

David Mamet, amb Un matrimoni de Boston, basteix un gran artifici dialèctic al voltant d’uns personatges femenins que intenten sobreviure en la societat puritana de finals del segle XIX, una societat dominada pels homes (tant en l’esfera pública com en la privada) i que encara viu sota el jou de la moral victoriana. Sense descuidar les temàtiques habituals del seu corpus dramatúrgic, Mamet planteja un joc en el qual res és el que sembla, en què les sorpreses apareixen en el moment més inesperat. Un joc que estableix un vincle amb Les bostonianes de Henry James passades pel sedàs de l’enginy de les comèdies àcides d’Oscar Wilde. Els personatges centrals de l’obra són dos animals ferits, amb les seves contradiccions, els seus capricis i xantatges, els seus desitjos sexuals, les seves ambicions de poder i el seu pànic pel pas del temps, dues dones la dependència de les quals transita entre l’amor i l’aversió.

Centre de Cultura de Jesús (carrer Faisan, 7). Dissabte 1 a les 20 h.

MÚSICA

Lemon Emigrants

Funk i jazz

Amb una formació de baix, bateria, guitarra, saxo i trompeta, Lemon Emigrants es va formar el 2012 amb la voluntat de reunir elements del funk, el rock, el soul, el jazz i el hip-hop. Durant aquest temps, s’han consolidat com un dels directes més potents de les bandes locals d’Eivissa, amb un estil propi trencador, fresc i original.

Casal de Cultura Can Gelabert (carrer de la Portella, s/n. Binissalem). Dissabte 1 a les 21 h.

Leonmanso & The Universal Trees

Micromecenatge

Leonmanso interpretarà cançons del seu darrer disc, ‘Jardins de brutes basses’, temes de l’anterior, ‘Rinosaure’, i també peces noves. Tot això, en un format especial creat per a l’ocasió i en un concert ple de sorpreses. A més, hi actuarà la banda The Universal Trees, formada per Llure Marques a la veu i la guitarra acústica, Marti Genestar a la guitarra elèctrica, Violant Menorca al violí i cors, Josep Bagur al baix i cors i Dani Benejam a la bateria i percussió.

Auditori de Ferreries (av. Son Morera, 1). Dissabte 1 a les 21 h. 8 euros.

‘El Romanticisme musical’

Ligna Trio

Ligna Trio.

Ligna Trio és una formació de tres joves músics d’una nova fornada d’intèrprets del país que han creat un grup amb caràcter i personalitat pròpia, i s’han consolidat com un dels conjunts emergents més actius i amb gran projecció. Els seus membres compaginen la seva tasca d’aprenentatge al costat de grans personalitats de la música, amb actuacions en diversos escenaris. Aquesta formació neix al 2016 a la ciutat de Palma. En aquesta ocasió presenten un programa que homenatja l’època del romanticisme musical, amb obres de grans compositors de la talla de Beethoven, Mendelsshon i Glinka.

Auditori Sa Màniga (Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte, 1 d’abril, a les 20.30 h. Gratuït.

ÒPERA

‘Così fan tutte’

Teatro di San Carlo de Nàpols

Som davant d’una altra òpera mestra de Mozart, encara que en origen va ser poc valorada. El filòsof Don Alfonso s’aposta amb Ferrando i Guglielmo que les seves al·lotes els acabaran traint. Els dos oficials, disfressats, intenten festejar cadascun l’estimada de l’altre per comprovar-ho. Mario Martone, en una versió que li va encarregar Claudio Abbado, realça amb la seva posada en escena l’incommensurable talent compositiu de Mozart.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A. Palma). Diumenge 2 a les 18 h. A partir de 10 euros.

ALTRES ACTIVITATS

WoW dedicat a Manacor

Taller de lectura

Taller de Lectures WoW a Manacor dedicat a Guillem d’Efak, Jaume Vidal Alcover, Miquel Àngel Riera, entre tants d’altres. Sessió de lectura creativa, literatura i paisatge conduïda per Martha Zein. Inclou ruta literària acompanyada pel periodista, professor i bloguer manacorí Antoni Riera.

Institució pública Antoni Maria Alcover (carrer del Pare Andreu Fernández, 12. Manacor). Dissabte, 1 d’abril, a les 10 h.

‘Encerrona’

Pepe Viyuela

Encerrona és una reflexió sobre allò que és quotidià des de la perspectiva del pallasso. El personatge viu l’experiència d’haver quedat ‘tancat’ a l’escenari i, de sobte, trobar-se davant un públic que el mira i pareix que li exigeix alguna cosa.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17). Dissabte 1 a les 21 h. 15 euros.

stats