Música
Cultura26/12/2021

Un Concert de Sant Esteve que celebra el retrobament (al 70%)

La tradicional cita al Palau de la Música ha reivindicat el paper de les dones compositores

ARA
i ARA

BarcelonaEl tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música ha estat, per segon any consecutiu, marcat per la pandèmia. Si l'any passat la cita va optar pel format híbrid, combinant el directe amb alguns cors actuant a distància, enguany el context epidemiològic no ha impedit que, després de dos anys, tots els cors de l'Escola Coral i l'Orfeó Català es retrobessin. Això sí, amb mascaretes, separats per grups bombolla i amb l'aforament limitat al 70%. El concert d'enguany ha comptat amb cinc estrenes i ha volgut reivindicar la figura de la dona compositora, amb més peces que mai escrites per dones, com ara el cant a la pau d'Errollyn Wallen Peace on earth, Naixement al Palau d'Anna Campay i Dizdizka zeruan d'Eva Ugalde.

Tot i alguna baixa d'última hora pel covid-19, la voluntat que tots els cantaires poguessin actuar in situ ha obligat els diferents cors a interpretar les peces en grups bombolla i amb mascareta. A més, per mantenir les distàncies, en les actuacions conjuntes no tots han estat a l'escenari, sinó que han ocupat altres espais com les galeries d'orgue, els laterals del primer pis o, fins i tot, les escales, tal com informa l'ACN.

Cargando
No hay anuncios

Sota el lema "Celebrem que ens retrobem", el limitat públic ha pogut gaudir d'un repertori nadalenc on no han faltat les estrenes. Ha arrencat amb les veus de l'Orfeó Català, el Cor de Cambra, el Cor Jove i el Cor de Noies interpretant l'arranjament del Magnificat que va estrenar Marc Timón en la inauguració de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. També se n'han pogut escoltar d'altres com ara el medley de nadales que ha preparat el compositor i director Salvador Brotons i que han interpretat l'Orfeó Català, el Cor Jove, el Cor de Noies i el Cor Infantil; la nadala Cap a Betlem van dos minyons d'Albet Guinovart, i l'arranjament de Xavier Puig per a Enuig de sant Josep. També hi ha hagut un homenatge al cantaire de l'Orfeó Àlex Honrubia, que va morir el febrer passat, a través de la nadala En les nits de desembre de Josep Ollé amb lletra de Joan Maragall.

Tot plegat sota la direcció artística de Simon Halsey i els directors de l'Orfeó, de l'Escola Coral i del Cor de Cambra, i amb les coreografies d'Anna Romaní –que enguany s'ha incorporat a l'equip del concert– i l'acompanyament dels pianistes de l'Orfeó, un quintet de metalls, i l'organista Juan de la Rubia.

Cargando
No hay anuncios

Després de la felicitació nadalenca d'Esteve Nabona, que deixarà de dirigir el Cor Jove i l'Escola Coral, i en què ha desitjat un 2022 ple de "salut, felicitat i molta música", el concert, com ja és tradicional, ha finalitzat amb el públic interpretant el Cant de la senyera, amb estelades al pati de butaques. Als clams del públic a favor de la independència els ha seguit el Hallelujah de Georg Friedrich Händel, que ha posat el colofó.