Es presenta la VII Setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant Pere
L'esdeveniment ofereix un programa divers que inclou concerts, jornades professionals, cinema a la fresca, dansa i un curs de cant gregorià
PalmaAquest dimarts al matí a la Misericòrdia s'ha presentat la VII Setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant de Pere, que tindrà lloc del 18 al 29 de juliol en diversos espais. Aquesta setmana apropa al públic de l'illa les músiques anteriors al segle XIX, interpretades amb els instruments originals i criteris fidels a l'època en què varen ser concebudes. El projecte compta amb el suport del Consell de Mallorca i l'Institut d'Estudis Baleàrics.
Rafel Creus ha expressat el privilegi de comptar amb un festival com aquest al llarg de set edicions, un esdeveniment que no sembla que sigui per a un públic majoritari. Amb una cuidada oferta complementària, atreu tant la població resident com la flotant. Entre la programació ha destacat la projecció, el diumenge 22, de 'Tous les matins du monde', una pel·lícula musical del 1991 dirigida per Alain Corneau amb banda sonora de Jordi Savall. I el següent diumenge, dia 29, a la plaça de l'Església, la peça de dansa 'Bach' produïda per Mal Pelo i interpretada per Pep Ramis, un fragment de l'espectacle coproduït pel Teatro Real de Madrid i el Teatre Lliure de Barcelona, com a cloenda del festival.
El festival s'acull a les línies de subvenció de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Francesc Rotger ha destacat l'interès i la projecció cultural exterior de l'esdeveniment. La proposta pluridisciplinària compta amb el suport de diferents institucions, i això li dona garantia de continuïtat.
Rafael Caldentey, fundador de l'Associació d'Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere, ha explicat com varen començar amb la iniciativa, trobant virtuts en les mancances. El llogaret no disposava d'un piano de cua, però sí d'un orgue d'església, i d'aquí sorgí la idea de començar amb el festival de música antiga. El seu interès és fomentar l'educació, potenciar els músics joves, que tinguin experiències professionals a l'hora de convidar músics internacionals rellevants.
Treballar en una dimensió comunitària tan propera, per a Jordi Alomar, codirector de la Setmana de Música Antiga, és un eix de dinamització social i un context privilegiat per l'interès que suscita. L'edició d'aquest any és, des d'una capacitat operativa limitada, una proposta d'escala internacional. Robert Smith oferirà el dissabte 21 un recital de viola de gamba: les 'Fantasies' Telemann. El divendres 27, a Ses Minyones, una casa d'acollida de joves i infants, tres representants de la Finnish Baroque Orchestra interpretaran noves obres per a instruments històrics, a més de fer formacions específiques de sensibilització musical per als infants residents al casal.
Per fer un tast del festival i tancar l'acte de presentació, Irene Mas, acompanyada per un clarinet primitiu i un fagot històric, ha interpretat una cantata victoriana de Conti.