QUÈ ES COU PER MENORCA?

Els fruits d’una bona feina

Cristina Llorens ja va ser la guanyadora en la passada edició del concurs amb la versió d’un dels plats més emblemàtics de la nostra cuina, l’oliaigua

Els fruits d’una bona feina
Bep Al·lès
23/02/2018
3 min

GastrònomAquesta setmana he pogut assistir, com a membre del jurat, al concurs de cuina que organitza l’Associació de cuiners residents a les Illes Balears (ASCAIB) i veure que l’escola de cuina guanyadora era el Maria Àngels Cardona de Ciutadella i que la resta de membres del jurat, on hi havia grans professionals de la categoria de Tomeu Caldentey i Koldo Royo, ambdós amb estrella Michelin, o altres de renom com l’eivissenc Pepe Bonet, i les mallorquines Maria Salinas, Marta Rosselló i Cati Pieras, entre d’altres, valoraven, com ho feien els companys de la premsa especialitzada, el plat que havia presentat a concurs Cristina Llorens Mesquida, amb la seva ajudant Àngela López Velázquez. També el jurat interior, el que seguia les tècniques de treball a la cuina, format per José Cortés i Claudio Lemos, a més de professors de l’Escola d’Hoteleria de la UIB, va destacar la bona feina i professionalitat d’aquestes dues joves promeses de la cuina menorquina.

Aquests són els fruits d’una feina ben feta, els fruits de gairebé 30 anys de l’Escola de Cuina i d’Hoteleria de Menorca en el si del Maria Àngels Cardona, per on al llarg d’aquests anys han passat els que avui són els grans referents de la nostra gastronomia, com Felip Llufriu, Dani Coca, Joan Bagur, Tolo Carrasco i molts altres, i que avui es confirmen amb aquest darrer guardó, que de segur que no en serà el darrer.

La feina de tot un equip de professors es veu recompensada amb aquests reconeixements i més quan són per segon any consecutiu. El mestratge es veu recompensat i a la vegada reconegut pels grans exponents de la cuina de les Illes Balears, que ja tenen com un referent i garantia el Cardona, perquè restaurants com Bou de Tomeu Caldentey, amb una estrella Michelin, han demanat alumnes del Cardona per fer-hi les seves pràctiques de cuina, com és el cas de Cristina Llorens als fogons del Mon de Felip Llufriu, i altres que han fet les pràctiques els estius al Tast de na Sílvia, Sa Llagosta, Sa Pedrera des Pujol, Alcaufar Vell, Smoix i un llarg etcètera.

Ara per ara ser alumnes de cuina o d’hoteleria del Cardona obre moltes portes, és sinònim de qualitat, de garantia, i és per açò que el reconeixement cap a aquesta feina durant gairebé 30 anys ha de ser més que reconeguda, i és tot un encert que el Govern de les Illes Balears també hi hagi posat el seu gra d’arena, perquè en un parell de cursos puguin gaudir d’unes noves instal·lacions, més dignes, més modernes i obertes a la cuitat com a centre de la nova cuina menorquina.

Fornada amb futur

Cristina Llorens ja va ser la guanyadora en la passada edició del concurs amb la versió d’un dels plats més emblemàtics de la nostra cuina, l’oliaigua, i enguany ha revalidat el concurs d’Ascaib amb aquest consomé de verdures i bolets, que és ben digne d’estar a les minutes i cartes dels grans restaurants de l’illa. També va representar les Illes a la fase de l’Estat, on va aconseguir un meritori sisè lloc.

El proper mes de març una altra alumna del centre, també molt ben preparada, Esperança Canals, serà l’encarregada de representar el centre ciutadellenc al prestigiós Nacional Protur Chef, que es fa a Sa Coma, Mallorca, on de segur demostrarà també les bones maneres del Cardona.

Finalment, s’ha d’apuntar que dilluns que ve l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears farà entrega dels seus premis en l’edició de Mallorca a l’IES Juníper Serra, i el proper 9 de març ho farà en l’edició de Menorca al Maria Àngels Cardona, i que està previst al mes d’abril fer per primera vegada els premis a Eivissa, que es durien a terme a l’escola d’hoteleria de Sant Antoni.

Com podeu veure, la gastronomia a les Illes està en un dels seus punts més àlgids i és el complement ideal per desestacionalitzar les temporades turístiques, especialment a Menorca i les Pitiüses.

stats