Descobreix el videoclip de la cançó 'Som vida', de La Troupe, rodat a Mallorca
Pots veure l'audiovisual dirigit per Joan Sanmartí en exclusiva amb l'ARA Balears
PalmaViure el present de la millor manera possible i amb alegria. Aquesta seria la filosofia vital de la banda La Troupe, fundada per Ernest Garrido (veu), de Sant Celoni, i Gregori Amengual (teclat), de Muro. Per tant, el grup ja neix de la mescla. "Ens consideram un grup mixt entre Mallorca i Catalunya", manifesta Garrido. "Per a nosaltres, l'illa és una segona casa". Precisament, Mallorca ha estat l'escenari del videoclip del tercer i darrer avançament del que serà el seu primer disc, que sortirà dia 17 de setembre. El clip s'estrena en exclusiva aquest divendres amb l'ARA Balears.
La cançó Som vida segueix l'estela dels altres temes que han avançat i que caracteritzen el grup: desprèn alegria, tendresa i convida a ballar. Al videoclip, dirigit per Joan Sanmartí, hi surten les ballarines Cristina Castellà i Marta Dalmau, de la companyia de dansa Dans Invitro de Mataró. S'hi veuen espais com l'Albufera i la platja d’Alcanada.
La banda
Núria Perich (bateria), Josep Molina (baix), Judit Fernández (guitarra) i Joana Gumí (acordió i veu) completen el grup d'Amengual i Garrido. Els músics, "com la majoria dels catalanoparlants o nascuts en territori de parla catalana", diu el cantant del grup, beuen de diferents estils, especialment de l'ska, la rumba i el mestissatge. "Hem escoltat el mercat que hi ha actualment i hem intentat diferenciar-nos. Se senten moltes bases electròniques, i es fa una música molt més comercial. Ens feia il·lusió continuar lligats al mestissatge però sonar diferent. Per això hi h,em inclòs cúmbia, reggae i folk", explica Garrido. La producció del disc de La Troupe l'ha feta Marià Roch membre i baixista de formacions com Dusminguet i La Troba Kung-Fu, influències directes de La Troupe.
L'agrupació va començar a definir-se durant el confinament, "tot i que ja s'estava gestant d’abans", diu Garrido. "Neix del neguit i les ganes d’escriure que tenia, i ho vaig fer acompanyat de Gregori, que és el meu soci i amic. Nosaltres venim del món de les versions, fins que varen arribar les ganes de fer música pròpia. El confinament va ser el detonant i ho va accelerar. Estar a casa sense fer res, sense poder treballar... la part més artística i personal que portem dins havia d’explotar d’alguna manera", explica el lletrista de La Troupe.
Va ser l'estiu passat que les lletres començaren a sortir, varen cercar músics que els volguessin acompanyar en aquesta aventura i varen anar tancant cançons. Mallorca va ser un lloc clau per acabar temes que, després, es varen gravar a Catalunya.