El DocsBarcelona torna amb una programació compromesa i en format híbrid
El festival es podrà seguir als cinemes Aribau i a Filmin
BarcelonaEl festival DocsBarcelona torna del 18 al 30 de maig amb un format híbrid que es podrà seguir presencialment al CCCB i al Cinema Aribau i online a Filmin. Durant aquesta 24a edició, que té com a lema Tria el món on t'agradaria viure, es podran veure més d'una quarantena de títols de 33 països del món i assistir a conferències i debats. El director del festival, Joan González, ha assegurat en declaracions a l'ACN que "el format híbrid ha arribat per quedar-se" i que "van multiplicar per sis l'audiència de l'any anterior" gràcies a l'adaptació del format a plataformes online.
El festival donarà el tret de sortida amb Balandrau, infern glaçat, del català Guillem Cascante, sobre la tragèdia que es va viure al Pirineu gironí quan van morir nou excursionistes per culpa d'un temporal. Dani Karavan, dirigida per Barak Heymann, serà l'encarregada de clausurar el DocsBarcelona. El film segueix Karavan, l'escultor israelià i creador del memorial de Walter Benjamin de Portbou. González també ha remarcat el seu compromís i suport total cap a les produccions catalanes i exhibirà llargmetratges com El retorn: la vida després de l'ISIS, d'Alba Sotorra; El secreto del Dr. Grinberg, d'Ida Cuéllar, i Altsasu, d'Amets Arzallus i Marc Parramon.
Entre els títols internacionals destaquen Gunda, produïda per Joaquin Phoenix i dirigida per Viktor Kossakovsky, que explora el tracte i l'explotació que pateixen els animals a les granges, i Truman & Tennessee, una mirada a la relació entre aquestes dues figures cabdals de la literatura americana. Notturno, de Gianfranco Rosi i premiat a Venècia i Sevilla, també passarà per aquesta edició del festival.
El DocsBarcelona també aposta per un cicle de debats o conferències per complementar les projeccions d'aquesta edició, que es podran seguir en format online. Entre les activitats destaquen Vitals i el procés de muntatge, sobre la creació d'una sèrie documental per la HBO, i la conferència Broadcasters: stay tuned, de Jan Rofekamp.