Esporles s'omple de música d'un altre univers

El Tramuntana Rocks presenta el seu cartell més internacional ambientant-se en el món extraterrestre

ESPORLES S’OMPLE DE MÚSICA D’UN ALTRE UNIVERS
Xavier Serrano
29/07/2017
2 min

El 5 d’agost Esporles s’omplirà de planetes, naus espacials i alienígenes a ritme de música electrònica i rock psicodèlic. Hi arriba la cinquena edició del Tramuntana Rocks Festival, amb una escenografia ambientada en el món extraterrestre. Després de tenir 3.500 espectadors de mitjana en les edicions anteriors, enguany el certamen aposta més que mai per les actuacions d’artistes internacionals com Marvin & Guy, Moscoman i Zombies in Miami, que venen de participar en festivals consagrats com el Sonar, el Primavera Sound i Glastonbury. També hi prendran part The Wheels, Escorpio i Zulu Zulu, grups locals que s’estan consolidant en l’escena internacional.

Una continuïtat respecte d’edicions anteriors serà la participació de bandes locals emergents.

L’edició més internacional

Després d’un lustre d’experiència, els organitzadors reafirmen el seu compromís amb el kraut rock i el rock psicodèlic, igual que amb la música electrònica més contemporània i ballable, amb ritmes que es mesclen amb el funk i l’electrònica psicodèlica. L’aposta per aquests gèneres neix de la convicció dels organitzadors de convertir el Tramuntana Rocks en una cita diferenciada de l’oferta musical existent i consolidar-lo com un referent per al públic d’aquests estils.

Hi haurà tres escenaris. El Tramuntana estarà dedicat a la música electrònica més ballable: techno i house amb influències de la psicodèlia i el rock a càrrec de les actuacions dels DJ internacionals Moscoman i Marvin & Guy, el directe dels també mexicans Zombies in Miami i l’actuació dels discjòqueis locals Nice N’ Nasty. L’escenari LeGarage estarà dedicat a grups en directe, entre els quals destacaran els gèneres del kraut rock i el rock psicodèlic. Com a cap de cartell actuaran els internacionals Camera i també hi participaran els artistes locals Jane Yo, Haus Frauen, The Wheels, F/E/A, Escorpio, Zulu Zulu, Black Sea Deluge i Local Time. Finalment, a l’escenari LeClub, hi actuaran diferents DJ i promotors de l’illa: Funktaztic, Rosana Nun, The Southnormales, Dushan, Joe APZ, Kiko Melins i el berlinès Sefty.

Escenografia alienígena

Molts experts en el fenomen ovni consideren que la serra de Tramuntana és una zona amb una alta concentració d’albiraments alienígenes. Científics de l’Institut per a la Recerca de Vida Intel·ligent (SETI, en les sigles en anglès) varen revelar en una conferència realitzada l’any 2010 que la música és la millor manera per contactar amb els extraterrestres. Així, el Tramuntana Rocks Festival, amb un cartell format per més de 20 DJ i grups internacionals i locals, podria crear un efecte crida a l’espai exterior. Els organitzadors faran una sèrie de vídeos i accions perquè la convocatòria sigui un èxit.

stats