Cultura 01/06/2021

“Estius Simfònics” ofereix nou concerts amb homenatges als Amics de s’Òpera de Maó i Joan Pons

El pati de La Misericòrdia acollirà aquest cicle del 30 de juny al 10 d'agost

ARA Balears
2 min
Presentació del cicle "Estius Simfònics".

PalmaEl conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presentat aquest dilluns "Estius Simfònics", un cicle de nou concerts que l'Orquestra Simfònica de Balears oferirà entre els dies 30 de juny i 10 d'agost al pati de la Misericòrdia de Palma. En un comunicat han explicat que el programa inclou la soprano Nadine Sierra, el tenor Xabier Anduaga, el pianista Iván Martín, l'oboista Lucas Macías, la soprano Pretty Yende, el violinista mallorquí Francisco Fullana, així com solistes del Festival de Salzburg i l'Òpera d'Hamburg.

Company ha explicat que, de les nou actuacions, quatre són líriques: el concert en commemoració al 50è aniversari d'Amics de s'Òpera de Maó (30 de juny); Solistes del Festival de Salzburg (6 de juliol) amb Tamara Bounazou, Carmen Artaza, Marvic Monreal, Josh lovell, Domen Krizaj i Peter Kellner; la celebració del 75è aniversari de Joan Pons amb la soprano Pretty Yende (4 d'agost) i Solistes de l'Òpera d'Hamburg (10 agost) amb Marie-Dominique Ryckmanns, Kady Evanyshyn, Simon Yang i David Kang. Per a aquestes vetlades, s'interpretaran àries d’El Barbero de SevillaTurandotRigolettoDon CarloL'Elisir d'amoreCandide i Les noces de Figaro, entre d'altres.

A més d'aquests quatre concerts lírics, hi haurà altres actuacions: l'oboista solista i director Lucas Macías (15 de juliol) amb obres d'E. Grieg, J. S. Bach i A. Schönbere; el pianista Iván Martín (29 de juliol) interpretarà el concert per a piano i orquestra núm. 19 de W. A. Mozart, i també la proposta Un somni sense violí (22 de juliol), en el qual la Simfònica interpretarà peces de L. Spohr, J. Rodrigo i J. Brahms. Els concerts comptaran amb la direcció de Joji Hattori i del director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo.

Una de les principals novetats que ofereix "Estius Simfònics" és l'oportunitat de veure al violinista mallorquí Francisco Fullana (8 de juliol), a més de com a solista, com a director del concert amb un programa que es compon per la Serenata núm. 6, Serenata notturna, de W. A. Mozart, del Concert per a violí Grosso Mogul d'A. Vivaldi i Divertiment per a orquestra de corda de Béla Bartók.

stats