El Festival de Música Antiga de Palma arribarà per primera vegada a Son Gotleu, Santa Pagesa i Gènova
Amb aquesta mesura, la Regidoria de Cultura pretén descentralitzar l'oferta cultural de Ciutat
PalmaEl Festival de Música Antiga arribarà per primera vegada als barris de Santa Pagesa, Son Gotleu i Gènova. Així ho han explicat el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, aquest dijous dematí en roda de premsa. El festival programa cinc concerts a diferents esglésies de Palma.
La decisió de descentralitzar el cicle s'adopta seguint un dels objectius principals que la Regidoria s'ha marcat per a aquest mandat, apropar la cultura als diferents barris de Palma. En aquest sentit, Noguera ha destacat que “amb la decisió de descentralitzar volem promoure que el públic conegui o redescobreixi el patrimoni que amaguen els barris de la nostra ciutat, més enllà de les esglésies del centre de Palma”.
El concert inaugural serà divendres 18 d’octubre a les 20 h a l’església de la Mare de Déu de la Mercè, amb la interpretació de la Banda Municipal de Música de Palma de 'Vents vetusts'. El següent concert ja serà fora del centre de la ciutat, dia 19 d’octubre a la parròquia de Santa Catalina Thomàs, a Santa Pagesa, que acollirà el concert d’Isabel Esain Garcia i Petra Hajduchova, de viola de gamba i clavecí. El dissabte 26 d’octubre a les 20 h, el Festival de Música Antiga arribarà a Gènova, a l’església de la Transfiguració del Senyor, amb el concert de Chiavette Consort Musicantes.
Finalment, al novembre es faran els dos darrers concerts del festival. Dissabte dia 9 a l’església de Sant Felip Neri, actuarà Ensemble de les Délices du Roi, amb 'Votre amour sert à votre gloire', en un concert de música francesa del segle XVIII. Per cloure el festival d’enguany, dia 16 de novembre Sol Negre interpretarà 'El cançoner de la Família Brondo', música de Mallorca dels segles XVII i XVIII, i ho farà a la barriada de Son Gotleu, a la parròquia de Sant Josep Obrer.
Per la seva banda, el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, ha destacat que “el Festival de Música Antiga vol posar en valor la feina de molts músics per a la recuperació i interpretació de la manera més fidel possible d’aquest patrimoni musical, fruit d’una feina llarga i exhaustiva que en alguns casos implica anys d’investigació i estudi”. En aquesta línia, enguany es presenta 'El Cançoner de la família Brondo', de Sol Negre, una proposta que consisteix en una feina de recuperació de la música que feien a les cases senyorials de Palma durant els segles XVII i XVIII els músics d’aquesta família.
Xarxa de Festivals de Música Antiga
Un altre aspecte a destacar és que recentment s'ha creat la Xarxa de Festivals de Música Antiga de les Illes Balears, que inclou els que s’organitzen també a Caimari, a la Colònia de Sant Pere, al Migjorn Gran de Menorca i des de l’Institut d’Estudis Baleàrics. L’objectiu d’aquesta unió és oferir projectes de recuperació del patrimoni musical propi de les Balears i, d’altra banda, promoure i oferir una programació que permeti incrementar la projecció internacional de les propostes.