El festival Pedra Viva de Menorca arranca amb un espectacle de dansa contemporània

L'espectacle 'Cul de sac', de la companyia Kor'sia, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la programació

Imatge de l'espectacle 'Cul de sac'.
ARA Balears
06/07/2021
2 min

PalmaLa desena edició del festival Pedra Viva ja és aquí. Aquest divendres, 9 de juliol, arrancarà la programació d'arts escèniques, que es faran en espais no convencionals i que s'allargarà fins dia 23 d'octubre. Aquesta edició serà itinerant i es farà a diferents espais de l’illa. L'organització també ha anunciat un "singular muntatge a les fosques".

L’espectacle Cul de sac serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la programació. És una proposta de dansa contemporània de la companyia Kor’sia. Està estretament lligada a les arts plàstiques, i es farà en un format inèdit a Menorca; la funció serà a Llatzaret.

Des de l'inici, la companyia Kor’sia s’ha centrat en les arts del moviment "com a úniques representacions que aconsegueixen transmetre tot allò gestat per les nostres societats: tradició, societat i cultura", informa l'organització del Pedra Viva. Així, la companyia treballa en la creació de dispositius artístics l’epicentre dels quals se situï en el cos i proposi una reflexió sobre la possible gestació d’espais individuals i col·lectius que ens proporcionin noves maneres de ser i estar al món. La cura per les qüestions plàstiques es podria considerar un dels senyals identitaris de Kor’sia, "un senyal que acumula el seu súmmum en l’obra que es podrà veure dia 9 a Llatzeret".

Cul de sac és una de les darreres peces de Kor’sia. El seu nom indica l’univers conceptual que sosté la peça: els límits físics i mentals que s’oposen als desitjos de realització de tot ésser humà. La dansa assumeix un caràcter narratiu i presenta una comunitat d’éssers confinats entre quatre parets obligats a trobar la llibertat en el seu interior. Llum, escenografia i vestuari s’alineen per recrear una distopia paral·lela a la nostra realitat; però, malgrat tot, hi ha una finestra oberta a l’esperança. Una dansa travessada per les belles arts i amb la referència primordial de l’univers de Juan Muñoz, artista espanyol mort un any després de rebre el Premio Nacional d'arts plàstiques, el 2001.

Aforament limitat

L’aforament per al concert és molt limitat. Per accedir a Llatzeret s’hi ha d’arribar amb el vaixell que ha habilitat l’organització. Les entrades estan disponibles a la pàgina web del festival i a la cafeteria Ànima de Ciutadella (C/ Sant Sebastià, 8). A Llatzeret hi haurà disponible un servei de bar i la possibilitat de visitar l’illa mentre s’espera el torn de tornada.

stats