Retorn als orígens clàssics del Festival de Pollença
El batle, Miquel Àngel March, ha destacat que "un objectiu important d'aquesta nova etapa és acostar el festival al poble i que deixi de ser un esdeveniment elitista"
PalmaEl Festival de Pollença arriba a la 56a edició amb un programa de vuit concerts de formacions de renom internacional que tindran lloc des del dissabte 5 d'agost fins al dimecres 30 d'agost al Claustre de Sant Domingo.
El batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha presentat aquesta nova edició destacant que "s'han assolit els objectius de retornar als orígensclàssics del festival i d'encarregar-ne la direcció artística a un comitè tècnic, que ha fet feina de manera plural i col·legiada".
D'aquesta manera, el festival elimina la figura del director i, per primer any, la direcció ha estat assumida per un comitè tècnic d'assessorament artístic designat pel ple de l'Ajuntament per tal de reunir les diverses sensibilitats musicals i alhora compartir i debatre les programacions anuals i definir un projecte a llarg termini. Aquest comitè està integrat per músics i docents avalats pels seus coneixements i trajectòria. Són Marta Bauzà, Antoni Aragón, Joan Campomar, Noemí Dalmau i Carles Ponseti.
El Festival de Pollença 2017 inclou un concert més que l'edició de l'any passat, amb actuacions exclusivament durant l'agost i amb concerts cada dimecres i dissabte. De la programació d'enguany, destaca el concert inaugural amb l'actuació de Gabrieli Consort, especialitzat en la interpretació de repertori sacre. En aquesta ocasió, oferiran un programa a capel·la que recorre cinc segles de cants d'alabança a la Mare de Déu amb dues de les grans antífones marianes del segle XVI anglès.
Un altre dels concerts serà el que oferirà l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, acompanyada de tres solistes de màxim nivell com són Julian Rachlin (violí), Misha Maisky (violoncel) i Itamar Golan (piano). Interpretaran el 'Triple Concert' de Beethoven i, tot seguit, la 'Simfonia núm. 5' de Sibelius.
Un altre plat fort d'enguany és la presència dels Musiciens du Louvre, un grup francès amb un ampli repertori simfònic i operístic, des del barroc fins a la música moderna, interpretat amb instruments i en l'estil de l'època.
I, finalment, el concert de clausura serà a càrrec de Christoph Prégardien, un dels millors tenors de l'actualitat, acompanyat del pianista Julius Drake. Interpretaran una obra emblemàtica, els 'lieder' de 'Die Schöne Müllerin' (La bella molinera) de Schubert.
D'aquesta manera, el Festival de Pollença pren un nou rumb amb el retorn a la puresa clàssica que l'ha caracteritzat i amb un nou model de direcció. El batle de Pollença també ha subratllat que "un objectiu important d'aquesta nova etapa és acostar el festival al poble i que deixi de ser un esdeveniment elitista".
Amb aquesta finalitat i per primera vegada, aquest dijous es durà a terme una presentació pública del festival oberta a tota la ciutadania al pati de Can Llobera de Pollença a les 21.00 h. A més, s'han programat activitats didàctiques a les escoles del municipi per donar a conèixer el festival i estimular la música entre els escolars.
Amb vista a l'edició de l'any que ve, el comitè tècnic ha anunciat que l'objectiu és millorar les condicions d'il·luminació i acústiques del Claustre de Sant Domingo. S'està fent feina en un projecte d'un escenari nou que inclogui una caixa acústica que pugui adaptar-se tant a les petites formacions musicals com a les grans orquestres. Un any més, el Festival de Pollença rep la col·laboració de la Fundació Guillem Cifre de Colonya i del Formentor, a Royal Hideaway Hotel.