Sus al Festival de Teresetes, que passa per Palma i 16 municipis de Mallorca
Hi participen 5 companyies internacionals, 6 estatals i 11 mallorquines
PalmaOmbres i reflexos i altres semblants és el taller obre la programació de la 24a edició del Festival Internacional de Teresetes de Mallorca. L'impartirà Sylvia Kuchinox al teatre municipal Catalina Valls. La programació, que es dilatarà fins dia 22 de maig, passarà per Palma i altres 16 municipis de Mallorca, i inclou una vintena de propostes escèniques, instal·lacions, tallers, conferències i debats, amb una presència molt gran de professionals de Mallorca, combinades amb estrenes d’espectacles internacionals (del Canadà, Eslovàquia, França, Mèxic i Txèquia) i estatals (Andalusia, Aragó i Catalunya). Hi participen 5 companyies internacionals, 6 estatals i 11 mallorquines.
Els objectius d'aquesta trobada de teresetes continuen "intactes" des dels inicis: oferir al públic illenc una mostra de l'estat actual d'aquest tipus de teatre, amb una programació variada per a públic familiar, però també per al públic adult.
Elàstic Nou Produccions organitza el Festival Internacional de Teresetes de Mallorca des del 1999, amb el suport de l’Ajuntament de Palma, el Govern i el Consell de Mallorca. També hi col·laboren 16 municipis de l’illa més. Això permet, segons va explicar la vicepresidenta del Consell i responsable de Cultura de l'illa, que "la cultura arribi a tots els racons de Mallorca".
La descentralització que aconsegueix el Festival de Teresetes és una de les característiques més celebrades de la programació. El director del teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, va apuntar que això també permet que el festival faci gala de l'etiqueta "sostenible": "S'aprofita el viatge que fan les companyies per oferir diverses funcions i no és un anar i tornar". Al Principal de Palma s'hi veurà, a la sala Petita, Macbeth Muet, l'estrena a l'estat espanyol d'aquesta peça de la companyia canadenca La Fille du Laitier. Serà divendres, a les 19.30 h, i dissabte, a les 12 h del migdia. El director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Pere Malondra, va dir que aquesta programació té tots els ingredients "per ser un èxit".
L’àrea de Cultura de Palma col·labora amb el festival amb la cessió dels teatres municipals Catalina Valls i Xesc Forteza, així com les biblioteques de barriades diverses per tal de descentralitzar aquest esdeveniment. A més, Can Balaguer acollirà jornades professionals. “Estam contents de ser a un festival més que consolidat, que també té una part social i crea xarxa amb els agents culturals de Palma i Mallorca”, va celebrar el coordinador general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras.
La directora del festival, Aina Gimeno, va remarcar la col·laboració especial amb l’exposició Ressò. Art sonor i música experimental a Mallorca, del Casal Solleric. S'hi estrenaran, en aquest cas, dues instal·lacions interactives de les companyies mallorquines Col·lectiu Besllum i Cases-Xesca Salvà. També es farà un homenatge a Xavier Carbonell i hi haurà un concert de Joana Gomila i Laia Vallès.