Cultura24/09/2020

Fils de Twitter i històries d'Instagram en pintura, la nova exposició del Museu Krekovic

Marta Ruiz i Jaime González són els artistes emergents que mostren les seves obres a l'espai de Palma, on reflexionen sobre el sentit de la pintura en un món digital

Clàudia Darder
i Clàudia Darder

PalmaLa sala d'exposicions temporals del Museu Krekovic –que va obrir les portes el passat 15 de setembre– sembla estar plena d'impressions de captures de pantalla de WhatsApp, històries d'Instagram, llocs de Google Maps i fils de Twitter. En observar les peces de prop, hom s'adona que allò que veu no són captures de pantalla impreses, sinó pintades de manera realista. Aquesta, concretament, és la proposta de Marta Ruiz, una de les artistes de la mostra CopyPaste, la proposta expositiva d'ella i Jaime González, a partir de la qual reflexionen sobre la hiperdigitalització en la qual està submergida la societat d'avui dia. El projecte, comissariat per Raquel Victoria Rodríguez i amb el disseny gràfic de Neus Seguí, va ser seleccionat entre les propostes presentades a la borsa de projectes per a les sales d'exposicions del Consell de Mallorca per a l'any 2020.

"En l'actualitat sembla que no té sentit pintar perquè tot el dia ens estam retratant amb el mòbil. Tenim el retrat tan a l'abast que a molta gent li sembla inútil la pintura hiperrealista. No obstant això, les fotografies perden el sentit i la màgia, i la pintura, el retrat pintat, assumeix una connotació diferent, més especial. Molta gent demana a il·lustradors i pintors que els dibuixin una fotografia. Per què? Perquè consideren que té més valor", explica Marta Ruiz, l'artista de Palma, graduada en Belles Arts, que ja ha exposat a sales del País Valencià, Madrid i la Xina. Al seu parer, el fet de viure en un món multimèdia, amb saturació informativa i d'estímuls, s'ha de plasmar en l'art. Per això, Ruiz aposta per diferents registres i estils.

Cargando
No hay anuncios

La proposta de González rau més en la còpia o imitació d'imatges històriques, a vegades com un fotocollage, però sempre fet amb pintura.

L'objectiu d'aquests dos artistes és debatre sobre la necessitat, utilitat i sentit de pintar en el món digital, i com aquest món digital s'ha d'acoblar a la pintura.