Cap escriptor acudeix a firmar llibres a la carpa de la Fnac El Triangle fins al migdia, en solidaritat amb la vaga dels treballadors
Una cinquantena d'autors s'han adherit a la campanya #NoSignisAlFNAC i no han acudit a les carpes de la multinacional francesa
Cadires buides a la carpa de la Fnac El Triangle per a la signatura de llibres. Aquesta ha estat la imatge que s'ha vist a plaça Catalunya durant el matí de Sant Jordi després que cap de la cinquantena d'autors dels tres primers torns s'hi hagi presentat, en solidaritat amb la vaga de 24 hores que ha convocat part de la plantilla coincidint amb la diada de Sant Jordi.
Joan Roca, Almudena Grandes, Juan José Millás, Enrique Vila-Matas i Judit Mascó són alguns dels autors que han deixat buida la seva cadira en el primer torn, davant el nerviosisme dels fans, que han exigit una explicació per part de l'organització. Tampoc hi han acudit els que havien de participar-hi en el segon torn, entre els quals hi havia Forges, Màxim Huerta, Fernando Ónega, Patricia Pérez, Rocío Ramos, Romain Puértolas i Carla Montero.
Durant aquesta setmana, una trentena d'autors ja han anat avisant a través de Twitter i altres xarxes socials de la seva intenció de no signar llibres a les carpes de la multinacional francesa, adherint-se a la campanya #NoSignisAlFNAC. Entre aquests escriptors destaquen noms com el d'Andreu Buenafuente, Toni Albà, Jair Domínguez, Roc Casagran, Antonio Baños, Marta Pérez Sierra, Carmen Amoraga, Jaume Barberà i Eduard Voltas.
El secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, ha celebrat "la solidaritat del món de la cultura amb la lluita pels drets laborals".
Mentre els lectors esperaven que acudissin a les carpes els escriptors, mig centenar de treballadors han protestat davant les portes de la Fnac El Triangle i han informat els ciutadans de les seves reivindicacions. Per la seva banda, la Fnac ha lamentat en un comunicat que "el piquet informatiu hagi impedit el desenvolupament normal de les firmes programades".
Els treballadors en vaga asseguren que el 60% tenen contractes a temps parcial i cobren uns 500 euros al mes, i que s'ha "gairebé eliminat la contractació a temps complet".
El sindicat ha criticat que hi ha "un alt percentatge de rotació de plantilla, estrès i una càrrega laboral desbordada, comportaments abusius, pressions constants per arribar als objectius comercials, control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors".