Foto Colectania i la Fundació Suñol acullen 'L'estatge de l'home'
Les dues fundacions acullen una mostra de 165 fotografies del col·leccionista nord-americà Martin Z. Margulies. La seva col·lecció, que inclou fotògrafs com Bernd i Hilla Becher, Ed Ruscha, Stephen Shore, Alain Bublex, James Casabere i Thomas Demand està considerada com una de les 25 millors del món
BarcelonaCom habitem el món? Com ens hi enfrontem?. Aquestes preguntes bateguen a les 165 obres de fotògrafs contemporanis europeus i nord-americans de primer nivell que es poden veure a partir de demà a les seus de la Fundació Foto Colectania i la Fundació Suñol. Formen part de l'exposició 'L'estat de l'home', que presenta a Barcelona una selecció dels fons del col·leccionista nord-americà Martin Z. Margulies. La seva col·lecció, que des del 1999 està exposada en una nau industrial reformada en el districte d'art Wynwood de Miami, està considerada com una de les 25 més importants del món. Algunes de les imatges exposades "són veritables icones del segle XX", va dir ahir Irene Mendoza, la coordinadora de l'exposició.
Martin Z. Margulies és un apassionat de l'art. Va començar a col·leccionar el 1976, i ha mostrat una especial atenció a les obres dels artistes més reconeguts de moviments com l'expressionisme abstracte, el pop art o el minimalisme.
El comissari de l'exposició és Regis Durand, un dels experts europeus més destacat en el camp de la fotografia. A través de tres àmbits, la mostra proposa al públic una reflexió sobre què significa habitar i construir el món. El primer d'ells analitza la forma física i espiritual d'habitar el món. Les benzineres, els aparcaments i els solars buits es converteixen en espais singulars a les fotografies de Bernd i Hilla Becher, Ed Ruscha, Stephen Shore, Alain Bublex, James Casabere i Thomas Demand.
El segon mostra com les diferents maneres que l'home té d'enfrontar-se a la vida. Hi ha imatges dels nens als carrers del Nova York de Helen Levitt, retrats costumistes de Walker Evans i Dorothea Lange i també es poden veure els interiors buits dels hotels que va fotografiar en la dècada dels seixanta Lee Friedlander. De la primera dècada del segle XXI es poden veure retrats d'homes i dones africans de Jackie Nickerson, Zwelethu Mthethwa i Pieter Hugo.
Al darrer àmbit, exposat a la Fundació Suñol, hi ha instantànies de Roni Horn, que intenten captar la el moviment de l'aigua, o la sèrie 'Glaciar' d'Olafur Eliasson.
L'exposició coincideix amb la primera dècada de funcionament de Foto Colectania, presidida per Mario Rotllant i dirigida per Pepe Font de Mora.