Un fraternal duel de guitarres amb els sons de l'illa de Madeira sedueix el públic a Llucmajor
Els germans Bruno i André Santos presentaven per primera vegada a Mallorca el seu projecte 'Mano a mano' amb una convidada especial, la cantant Marta Garrett
PalmaDos guitarristes extraordinaris, fins i tot virtuosos, els germans Bruno i André Santos, presentaven per primera vegada a Mallorca el seu projecte Mano a mano amb una convidada especial, la cantant Marta Garrett, que els va acompanyar en diverses cançons. Els tres varen viatjar a l'illa des de Lisboa, encara que els germans són nascuts a Funchal, Madeira.
'Mano' significa germà en portuguès i l'expressió 'mano a mano' significa cara a cara. Resulta curiós que en aquest 'cara a cara' André, el germà menor, toca amb la seva guitarra girada a l'esquerra malgrat ser dretà, potser per una espècie d'efecte mirall en veure el seu germà major tocar davant d'ell. Per cert, André va rebre el primer aplaudiment de la nit gràcies al seu cortès esforç de saludar i presentar-se amb unes paraules en mallorquí recentment apreses.
En un concert de caràcter intimista ens varen presentar les seves noves composicions originals, amb les quals exploren totes les possibilitats de les guitarres elèctriques, a més de les seves personals versions del so jazz americà i algunes cançons de bossa nova brasilera, fins i tot en temes com Cabo Verde varen evocar els sons càlids de l'arxipèlag africà, que comparteix un passat amb la seva Madeira natal. Encara que fonamentalment instrumental, en el concert també va haver-hi cabuda per a alguns temes vocals, per als quals varen convidar a l'escenari la jove vocalista Marta Garrett.
En la segona part del concert, tant Bruno com André varen deixar a un costat les seves guitarres elèctriques per canviar-les pel rajão i la braguinha, instruments tradicionals de l'illa de Madeira. Quedàrem fascinats amb la preciosa sonoritat que varen aconseguir extreure d'aquests petits instruments.
Els germans toquen amb elegància i precisió deixant clar que més enllà dels llaços de sang els uneix una química musical evident, unes àmplies referències eclèctiques i una cerca de nous reptes tant en la composició com en la interpretació. Durant tot el concert vàrem ser testimonis d'una gran complicitat, empatia musical i personal entre els germans, i va estar ple de moments tècnicament virtuosos encara que sense caure en l'exhibicionisme.
El pròxim 4 de desembre serà el torn de The Rite of Trio, un trio de jambacore jazz, procedent del nord de Portugal. André Bastos Silva, guitarra; Filipe Louro, contrabaix, i Pedro Melo Alves, bateria.