La Fundació Miró invertirà 700.000 euros en reparacions a l'Edifici Moneo i Son Boter
Joan Punyet, el net de Joan Miró, ha presentat el nou fullet informatiu dels Jardins de Miravent, on hi ha 12 peces de bronze de l'artista
PalmaEn la primera reunió de l'any, el patronat de la Fundació Miró ha aprovat destinar 700.000 euros del fons fundacional a les reparacions de les diverses patologies a Son Boter i l'Edifici Moneo. En el cas de l'Edifici Moneo, la fundació ha sol·licitat al despatx d'arquitectura de Rafael Moneo la redacció del projecte.
En concret, s'han de fer actuacions a la coberta-estany, on hi ha un abombament, i a l'enrajolat, una part del qual ha desaparegut parcialment i presenta deformacions. També s'han de reparar llocs on hi ha estancaments d'aigües, humitats per degotament continu sobre la llinda de la porta d'accés a l'espai Estrella i en els murs de formigó del costat. D'altra banda, també s'ha d'esmenar el sostre de l'espai Estrella, que té taques d'humitats, i el sostre de l'edifici, que té moltes petites fisures.
Pel que fa a Son Boter, la possessió mallorquina del segle XVIII que va ser el segon estudi de Joan Miró, s'hi han de fer algunes intervencions, però com que és BIC, únicament s'hi autoritza una intervenció integral, per la qual és necessari un estudi. Així, la fundació està treballant en contacte amb l'arquitecte José Velázquez, que forma part del projecte Edusi, en la redacció de la licitació que es traurà a concurs per fer aquest estudi integral.
Jardins de Miravent
Joan Punyet Miró, net de l'artista i membre del Patronat de la fundació ha presentat durant la reunió el nou fullet informatiu dels Jardins de Marivent, creat en col·laboració amb Successió Miró, la Secretaria de Presidència i la fundació. El fullet, ja disponible als jardins, posa èmfasi en el component que té l'espai com a museu a l'aire lliure, gràcies a la presència de l'exposició permanent de l'art escultòric de Miró.
Els jardins es poden visitar d'ençà que s'obriren al públic el maig de 2017. S'hi pot gaudir d'un recorregut al voltant de 12 peces de bronze creades entre els anys 1969 i 1981. Aquest passeig per l'art de Miró ha estat possible gràcies a la cessió en dipòsit de les obres per part de la família de l'artista.
Quant a l'informe del director de la Fundació, Francisco Copado, cal ressaltar la incidència que ha tingut la pandèmia provocada pel covid-19 a la fundació i quines actuacions s'han dut a terme durant el període de tancament i confinament. S'ha instaurat el teletreball com a mesura principal de seguretat per als treballadors i s'han desenvolupat projectes importants relacionats amb els fons de la col·lecció, com l'inventariat i la catalogació de l'obra gràfica, entre d'altres.
En la trobada, s'ha explicat el pla de reobertura que la fundació ha aplicat per tornar a posar l'espai disponible al públic. El director del museu, Francisco Copado, ha destacat la feina que ha fet l'equip durant el confinament, com ara l'avanç en l'inventariat i la catalogació d'obra gràfica, i les activitats pedagògiques desenvolupades pel departament d'Educació, com el projecte #Miroenfamília.
Copado ha remarcat que, malgrat l'excepcionalitat de la situació, "s'ha volgut mantenir l'essència de la institució i el seu ADN, convocant una nova edició de premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby's amb una dotació de 31.000 €". Per acabar, ha remarcat el fet d'obrir als artistes illencs els Tallers d'Obra Gràfica de Joan Miró aquest estiu i de manera gratuïta.