Gairebé 300 alumnes de les Balears participen en el concurs de creació literària Ficcions

Les inscripcions continuaran obertes fins dia 3 de febrer per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys

Imatge d'arxiu
Ara Balears
14/01/2020
2 min

PalmaUn total de 2.048 alumnes de 198 centres educatius de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià participen en el concurs de creació literària Ficcions, enfocat a joves de 14 a 18 anys. En concret, de Catalunya hi participen 1.113 joves; de les Illes Balears, 293; i del País Valencià, 290. L’IES de La Jonquera de Girona és, de moment, el centre més participatiu amb un total de 128 inscrits. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es varen activar el passat 1 d’octubre i continuaran obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins dia 3 de febrer a la pàgina web del concurs.

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin el segon cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en català. En la darrera edició hi varen participar més de 3.800 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, provinents de més de 300 centres educatius.

Prenent un dels cinc inicis de novel·la que es proposen (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas, El Navegant de Joan-Lluís Lluís, Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes hi podran participar tant individualment com en grups de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. "Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries", informa l'associació AMIC en una nota de premsa. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i el mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

El primer premi serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentre que el segon premi serà un smartphone. Els premis territorials per a les millors històries de cada zona guanyaran un smartphone o uns auriculars sense fils. A més, també es premiarà els professors més motivadors de cada territori amb una estada d'hotel de dos dies per a dues persones amb sopars i esmorzars inclosos.

stats