Ingredients
Gelat:
- 100 grams d’ametlles
- 65 grams de sucre
- 35 grams d’aigua
- 200 mil·lilitres de llet
- 100 mil·lilitres de nata
Sopa de síndria:
- 500 grams de síndria
- 100 mil·lilitres d’aigua
- 100 grams de sucre
Pasta de garrova:
- 100 grams de farina de garrova
- 50 grams farina d’ametlla
- 25 grams de nous
- 2 ous
- 50 mil·lilitres llet
- 75 grams sucre
Preparació
Gelat: Posam al foc les ametlles, el sucre i l’aigua. Ho coem i ho remenam fins que tinguem les garapinyades. Capolam les garapinyades. Barrejam la llet i la nata amb la pols de garapinyades, reservant-ne una mica. Ho duem a ebullició. Ho deixam reposar i ho gelam. Sopa de síndria: Feim un almívar amb el sucre i l’aigua. Capolam polpa de síndria i la rebaixam amb l’almívar. Pasta de garrova: Barrejam tots els ingredients i els coem al forn a 175 graus durant 35 minuts. Ho compactam tot amb una mica d’oli d’oliva. Muntatge: Posam al fons del plat una mica de pasta de garrova i, al damunt, quenelle de gelat de garapinyada. L’empolsam amb una mica de la seva pols i hi afegim la sopa de síndria, unes gotes d’oli d’oliva, unes herbetes i un cruixent de xocolata blanca i farina de garrova. Bon profit!