L'alçament de la germania sonarà de la mà de la Simfònica

La composició 'Germania 500', que s'estrenarà al teatre Principal de Palma aquest dijous, és obra del campaneter Antoni Mairata

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, durant un assaig, dirigida per Bernat Quetglas.
2 min

PalmaGermania 500 és la composició del campaneter Antoni Mairata que s'estrenarà aquest dijous 27 de gener, a les 20 hores, al teatre Principal de Palma. La Simfònica interpretarà la peça, en un concert-espectacle que retrà homenatge al cinquè centenari de la Germania de Mallorca. la companyia Cultural-ment ha col·laborat en el muntatge, amb la participació del director Bernat Quetglas, el narrador Rodo Gener, la cantant Marian Lush i la lletrista Maribel Servera. L'actuació forma part del programa Illes sonores, que té l'objectiu de fer sonar el patrimoni i la cultura de les Illes Balears.

Mairata ha explicat que Germania 500 és una obra que vol connectar i traslladar a l'espectador 500 anys enrere: "Es tracta d'una obra musicalment molt potent, amb una presència molt poderosa per aconseguir transmetre l'entorn dramàtic i bèl·lic del moment, però sempre albirant un punt d'esperança". El director Bernat Quetglas tornarà a dirigir l'Orquestra Simfònica Illes Balears, "l'orquestra de la meva terra", ha dit. A més, ha mostrat il·lusió pel fet que sigui l'estrena de l'obra "d'un company i un amic com Antoni Mairata per commemorar el cinquè centenari de les Germanies". Els dos, Mairata i Quetglas, tenen una carrera professional consolidada.

Bernat Quetglas i Antoni Mairata.

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, i el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB), Pere Malondra, han presentat aquesta actuació; han dit, a més, que forma part de les polítiques culturals específiques dirigides "als joves balears amb formació i talent", amb la intenció de donar-los "oportunitats". "Reivindicam també el treball dels compositors i intèrprets de les Illes Balears amb grans repertoris. Germania 500 és un exemple més d'aquestes accions després dels concerts amb Toni Vaquer o Cris Juanico a la Diada de Menorca", ha explicat Catalina Solivellas.

La idea d'aquest espectacle és oferir un "alt contingut pedagògic i visual", a més de "difondre la música d'un jove compositor mallorquí que està triomfant arreu del món". També hi ha la voluntat de divulgar la història i l'alçament dels agermanats entre el públic. "Volem que els espectadors no surtin indiferents de l'espectacle i, enlloc de donar-los respostes, crear-los preguntes", han apuntat.

Funcions escolars

L'alumnat de Primària i Secundària d'escoles de Mallorca gaudirà d'aquest espectacle, ja que la Simfònica oferirà tres funcions escolars el dia 26 de gener a les 10 h i a les 12 hores i el 27 de gener a les 10.30 h; una iniciativa que serveix per "consolidar els propòsits pedagògics".

stats